Naomi Osaka ve LeBron James yeni bir medya platformu kurdu

"Beyaz olmayan toplulukların nihayet bir şeyler yaratabilmek için büyük bir platformu ve kaynakları oldu"

Naomi Osaka ve LeBron James'in yeni platformunda farklı kültürlerin sesi duyulacak (Reuters)

Ünlü tenisçi Naomi Osaka ve NBA yıldızı LeBron James yeni bir medya platformu kurmak için işbirliği yaptı.

Osaka, salı günü Instagram hesabından yaptığı paylaşımda James'le ortak kurdukları Hana Kuma adlı yeni platformunun duyurusunu yaptı.

Farklı toplumsal konular ve kültürlerle ilgili yayınlar yapmayı planladıklarını söyleyen 24 yaşındaki raket, paylaşımında "Kariyerimi çevremdekilerden daha farklı bir tutum sergileyerek inşa ettim. Yolculuğum çok farklı olduğu için muazzam olan fakat anlatılma şansı bulamayan birçok hikayeyle karşılaştım. Çeşitli kültürlerle, bakış açılarıyla ve önemli toplumsal meselelerle ilgili bu hikayeler aynı zamanda küresel nitelikte" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babası Haitili annesiyse Japon olan Osaka, "Son dönemde beyaz olmayan toplulukların nihayet bir şeyler yaratabilmek için büyük bir platformu ve kaynakları oldu" diye konuştu.

37 yaşındaki NBA yıldızı James'le işbirliğine dair de yorum yapan Osaka, "Bunun için ondan daha iyi bir ortak tanımıyorum" dedi.

4 Grand Slam şampiyonluğuna sahip genç raketin medya platformu, James'in kurucusu olduğu medya şirketi The SpringHill Company'le ortak olacak.

Hana Kuma'da hazırlanacak yapımlardan ilkinin, ABD Kongresi'ne seçilen ilk beyaz olmayan kadın unvanına sahip Hawaii doğumlu siyasetçi Patsy Mink'in hayatını konu alacağı bildirildi.

Osaka, geçen ay ABD merkezli işyeri sağlığı platformu Modern Health'le işbirliği yaparak, genç nesilde ve ötekileştirilmiş azınlıklarda akıl sağlığının önemine dair farkındalık yaratmayı planladığını da açıklatmıştı.

Tenisçinin 2021'deki Grand Slam'den akıl sağlığına öncelik vermek istediğini belirterek kendi isteğiyle çekilmesi gündem olmuş, yoğun idman yapan ve strese maruz kalan sporcuların ruh sağlığıyla ilgili tartışmalar başlamıştı.



Independent Türkçe, Guardian, People

DAHA FAZLA HABER OKU