HDP Eş Genel Başkanı Sancar: İki seçeneğe mahkum olduğumuzu söyleyenlere kulak asmayın

Sancar, “Göreceksiniz önümüzdeki seçimlerde HDP bu ülkede anahtar güç rolünü halkın oylarıyla da tescil edecektir” dedi

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Mardin 4’üncü Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

HDP’nin Kürt sorununda demokratik çözümden yana oğlunu aktaran Sancar, “HDP Kürt sorununda demokratik çözüm için her alanda üzerine düşen görevi yerine getirmeye söz vermiş bir partidir ve bu amaçla kurulmuş bir partidir. Çözüm için demokrasi güçlerini bir araya getirmek, savaş karşıtı güçleri birleştirmek bizim üzerimizde çalıştığımız, emek sarf ettiğimiz hedeflerden biridir. Çözüm için İmralı’daki tecridin kaldırılmasını talep etmemiz tam da bu politikaların bir gereği, bir sonucudur” diye konuştu.  

Öcalan doğrudan doğruya kamuoyuna konuşabilsin

Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecritin çözümün önündeki en önemli engellerden birisi olduğunu söyleyen Sancar şu ifadeleri kullandı:

Onun için İmralı’daki tecridin kaldırılması amacıyla da elimizden gelen her türlü çabayı harcıyoruz. Bu hukuki bir meseledir ama ondan ibaret değildir. Siyasi bir meseledir. Öte yandan tecridin kaldırılması talebinin sadece HDP’yle sınırlı bir mesele olarak görülmesi de yanlıştır. Türkiye’de aklı selim bir muhalefet olsa, bizim dışımızda bir muhalefet olsa öncelikle onların tecridin kaldırılmasını talep etmesini beklerdik. Kaldırılsın tecrit, Öcalan doğrudan doğruya kamuoyuna konuşabilsin. Bu herkesin görevidir.

.Muhalefet partileri iktidardan farklı düşünmüyor

Bugün de bizim dışımızda kalan muhalefet partilerinin mevcut iktidardan başta Kürt sorunu olmak üzere önemli hassas bütün konularda farklı düşünmediğini, esasta farklılaşmadığını üzülerek gözlüyoruz” diyen Sancar şöyle konuştu: 

İktidara karşı alternatif diye sunulmak istenen seçeneklere baktığımızda temelde inkar ve güvenlikçi zihniyetten farklı bir anlayış göremiyoruz. Eğer bu iktidarın zihniyetini ve bundan önceki dönemlerde uygulamaya geçirilen zihniyeti, bugün farklı bir ambalajla önümüze getirme niyeti olanlar varsa, şimdiden açık söylüyoruz; bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Biz eski zihniyetin yeni ambalajlarla pazarlanmasına karşıyız, nasıl ki bu zorba iktidara karşıysak. Biz gerçek bir alternatif ve çözüm peşindeyiz. Halkların çözümünü arıyoruz.

Kürdi ittfak

“Biz bütün Kürdi partilerin bir araya gelebileceği bir ittifakı da istiyoruz. Sadece partilerin de değil; bütün platformların, kuruluşların, girişimlerin, doğduran doğruya vicdanlı bireylerin, insanların buluşacağı bir geniş demokrasi ittifakı istiyoruz” ifadelerini kullanan Sancar şöyle konuştu:

Göreceksiniz önümüzdeki seçimlerde HDP bu ülkede anahtar güç rolünü halkın oylarıyla da tescil edecektir. Anahtar derken kastettiğimiz şu: Biz bu ülkede savaşı besleyen o kilitlenmiş kapıları açıp oraya barışın çığlığını göndereceğiz. Suç imparatorluğu yaratanlara, savaş ekonomisini ve sömürü düzenini kilitli kapılarda sürdürmek isteyenlere karşı biz büyük, eşit, özgür ve onurlu yaşamın kapısını açacağız. Sorumlulukla ve özgüvenle bu hedefe doğru yürüyeceğiz. İnançların özgür olduğu, halkların eşit olduğu, emeğin onuruyla, emekçinin onuruyla, bütün insanların hakkıyla, hakettiğiyle yaşayabileceği bir geleceği inşa edeceğiz. Bizim iki seçeneğe mahkum olduğumuzu kim söylerse ona da kulak asmayın. 

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU