Amber Heard, Johnny Depp'ten fiziksel şiddet gördüğüne dair "dosya dolusu" notu olduğunu iddia etti

Oyuncu, istismarı 2011'den itibaren terapistine anlattığını söyledi

(NBC)

Amber Heard, Johnny Depp'le evliyken maruz kaldığı fiziksel istismarın eşzamanlı notlarının doktoru tarafından tutulduğunu söyledi.

NBC ekranlarında Savannah Guthrie'ye verdiği röportajda Amber Heard, fiziksel istismara maruz kaldığını 2011'den beri bildirdiğini belirtti. Çift 2015'te evlenmişti.

Heard, "İlişkinin en başından bu yana doktoruma bildirdiğim, 2011'e kadar uzanan tüm istismarın kayıtlı tutulduğu, yılları kapsayan dosya dolusu not var" dedi.

Guthrie ve NBC'deki haber ekibi, Heard'ün terapistine 2012'den beri ne anlattığını doğrulamak için notlara baktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Guthrie'ye göre Heard, Ocak 2012'de terapistine Depp'in "ona vurduğunu ve onu yere savurduğunu" söylemiş.

Yine Guthrie'ye göre, terapistin 2013'teki notlarında "Depp'in Heard'ü duvara fırlattığı ve öldürmekle tehdit ettiği" yazıyor.

Böylece Heard'ün hukuk ekibi terapist notlarını ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

16 Haziran Perşembe günü Peacock'ta yayımlanan röportajda Aquaman oyuncusu, "Doktorun notları yıllarca olup bitenlerin gerçek zamanlı açıklamalarını gösteriyor" dedi.

Guthrie'ye göre, yargıç notların duyuma dayalı delil olduğuna karar verdi ve Heard ile Depp arasındaki iftira davasında jüriye sunulmasını reddetti.

Depp'in ekibi Heard'ün iddiaları hakkında aktrisin adını kullanmadan NBC'ye açıklama yaptı:

Johnny hayatına devam etmeye çalışırken, davalının mahkemenin çoktan Johnny lehine kararlaştırdığı ve jürinin oybirliği ve tartışmasız şekilde hüküm verdiği konuları tekrarlaması, yeniden tasavvur etmesi ve hâlâ tartışma konusu yapmaya çalışması talihsiz bir durum.

Karayip Korsanları (The Pirates of the Caribbean) oyuncusu, eski eşi Amber Heard'e 2018'de Washington Post'ta yayımlanan aile içi şiddet konulu bir görüş yazısında Depp'in kendisine şiddet uyguladığını ima ettiği iddiasıyla dava açmıştı. Heard karşı dava açtı ve iftira iddiaları hakkındaki jüri duruşması bu ay (2 Haziran) çoğunlukla Depp'in lehine bir kararla sonuçlandı.

Jüri, Heard'ün üç suçlamada da Depp'e iftira attığına ve Heard'ün zararları karşılamak üzere 10 milyon dolar, manevi tazminat olarak da 5 milyon dolar ödemesine karar verdi. Depp'in de Heard'e zararlarını karşılamak üzere 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi, manevi tazminat verilmedi.

Guthrie'ye verdiği başka bir kısmında Heard, sonuç için jüriyi suçlamadığını söylüyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Aylin Şener

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU