Benzin istasyonu yöneticisi, fiyatı yanlış yazınca 20 bin dolar zarara neden oldu

John Szczecina 6,99 dolar yerine 0,69 cent yazdı

Benzin istasyonu henüz yöneticiye dava açmadı (Reuters)

ABD'de bir benzin istasyonu çalışanı, benzin fiyatını yanlış yazıp şubenin zarara uğramasına yol açınca işinden oldu.

Kaliforniya eyaletindeki Rancho Cordova şehrindeki Shell benzin istasyonunda yönetici olarak çalışan John Szczecina, benzinin galon (yaklaşık 3,7 litre) fiyatını 6,99 dolar yerine 0,69 cent olarak yazınca kovuldu.

Szczecina'nın hatasını fark etmesi yaklaşık 3 saat sürerken, durumdan faydalanan sürücüler istasyona akın edip depolarını doldurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yöneticinin hatası nedeniyle Shell şubesinin yaklaşık 20 bin dolar zarar ettiği bildirildi.

Szczecina, ondalık virgülünü yanlış yere koyduğunu itiraf ederek tüm sorumluluğu üstlendiğini söyledi.

Öte yandan Szczecina ve ailesi, firmanın dava açabileceğinden korkarak yöneticinin parayı geri ödeyebilmesi için internet üzerinden bağış kampanası başlattı.

Szczecina'nın kardeşi Paula Jackson'un Gofundme sitesi üzerinden başlattığı kampanyada şu ana dek 4 bin 700 dolar toplandı.

Bağışçılardan bazıları Szczecina'nın hatasını üstlenmesinin erdemli bir davranış olduğunu söylerken, diğerleri de durumdan faydalanarak ucuza benzin alan kişilerin şimdi kovulan yöneticiye destek olması gerektiğini belirtti.
 

benzin istasyonu.jpg
John Szczecina​​​​​​​, istasyonda yol açtığı zararı karşılamaya çalışıyor (ABC News)


Amerikan Otomobil Birliği (AAA) verilerine göre ülkede benzinin ortalama fiyatı geçen yıla kıyasla yüzde 60'ın üzerinde artış gösterdi ve galon başına yaklaşık 5 doları görerek son 13 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD'de benzin fiyatları bölgelere göre değişiklik gösteriyor ve Kaliforniya şu anda ülkede fiyatların en yüksek olduğu eyalet.



Independent Türkçe, Daily Mail, ABC

DAHA FAZLA HABER OKU