"Kocanı nasıl öldürürsün"ün yazarı, eşini öldürmekten müebbet hapis cezası aldı

Nancy Crampton Brophy, 7 hafta süren davanın ardından suçlu bulunmuştu

Yazar, kitaplarını kendi yayımlıyordu (The Oregonian/Dave Killen)

ABD'de kocasını öldürmekle suçlanan yazar Nancy Crampton Brophy'nin cezası pazartesi açıklandı.

7 hafta süren davanın ardından 25 Mayıs'ta ikinci derece cinayetten hüküm giyen kadın, müebbet hapis cezası aldı. 

Ülkenin kuzeybatısındaki Oregon eyaletinin en büyük kenti Portland'da görev yapan yargıç, 71 yaşındaki kadının 25 yıl sonra şartlı tahliye başvurusunda bulunabileceğini duyurdu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daniel Brophy, eğitim verdiği aşçılık okulunda 2 Haziran 2018'de öldürülmüştü. 63 yaşında hayatını kaybeden şefin iki kere vurulduğu saptanmıştı.

Bölgedeki güvenlik kamerası görüntüleri kitaplarına "Yanlış yapmak hiç bu kadar iyi hissettirmemişti", "Yanlış Koca", "Yanlış Aşık" gibi başlıklar atan eşinin bölgede olduğunu kanıtlamıştı. Yazar, buralara gittiğini hatırlamadığını ve olsa olsa yeni kitabına ilham versin diye dolaşabileceğini öne sürmüştü.

Eylül 2018'den beri tutuklu olan Nancy Crampton Brophy, böylesi bir cinayeti işlemesi için hiçbir sebep bulunmadığı fikrini avukatlarıyla birlikte mahkemede savunmuştu. Eşiyle yıllardır maddi sorun yaşadıklarını belirten yazar, savcıya şöyle konuşmuştu:

Size sorarım, motivasyon nerede? Bir editör gülüp 'Bu hikaye hakkında daha fazla çalışman lazım, büyük bir boşluk var' derdi!

Bir çevrimiçi alışveriş sitesinden bulunamamasını sağlayabilecek bir silah parçası alan yazarın yüzbinlerce dolarlık hayat sigortasından faydalanmak için eşini öldürdüğü iddia edilmişti.

Suçlamaları reddeden Nancy Crampton Brophy ise yeni romanı için bir tabancayla birlikte bu parçayı aldığını söylemişti. Adamı öldüren silahla aynı özelliklere sahip bu tabanca hiçbir zaman bulunamadı.

Kocanı Nasıl Öldürürsün
Savcı Shawn Overstreet, Brophy'nin bir hücre arkadaşına kollarını açarak "Vurulma anında bu kadar uzaktaydım" dediğini aktarmıştı (People)


"Kocanı nasıl öldürürsün" isimli yazı, istenmeyen bir eşten kurtulmak istemenin sebeplerini ve bunun nasıl yapılabileceğini anlatıyor. Maddi kazanç için silahla cinayet işlenebileceği de belirtiliyor. İnternette yayımlanan eserde, tabancalar için "çok ses çıkarıyor, pis ve bazı yetenekler gerektiriyor" ifadesi kullanılıyor. Davada kanıt olarak kabul edilmeyen 2011 tarihli yazıda dikkat çeken bir cümle de şu:

Cinayetle ilgili bildiğim şey, her birimizin üstüne çok gidilirse bunu yapabileceği...

 

Independent Türkçe, AFP, AP, CBS News

DAHA FAZLA HABER OKU