1 milyon liraya satılacağı öngörülen TOGG için AK Parti milletvekilleri sıraya girdi

TOGG'un satışına 2023 yılında başlanması bekleniyor

Togg'un lansmanını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank birlkte yapmıştı / Fotoğraf: AA

TOGG'un satışa çıkacağı 2023 yılı için birçok AK Parti milletvekilinin talepte bulunduğu öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye gazetesinin haberine göre; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Kızılcahamam kampında yerli otomobille ilgili son durum gündeme geldi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un 2023 yılında satışının yapılmaya başlayacağını, bu sene sonunda ise ilk aşamada devlet büyükleri tarafından kullanılacağını söyledi.

Talepleri Bakan Varank topladı

Toplantıda ayrıca TOGG'u satın almak isteyen çok sayıda milletvekilinin de Bakan Varank'a talepte bulunduğu öğrenildi. Bakan Varank'ın bu talepleri aldığı ve ilerleyen süreçlerde değerlendirilebileceğini ifade ettiği belirtildi.

Fiyatı 1 milyon TL civarında bekleniyor

Türkiye'deki otomotiv sektörünü yakından izleyen gazetecilerden Emre Özpeynirci, TOGG'un fiyatı hakkında, "TOGG'un CEO'su, Türkiye'deki C-SUV sınıfındaki konvansiyonel araçlarla rekabet edeceklerini açıkladı. Bu araçların mevcut fiyatları 800 bin-1 milyon TL bandında değişiyor. Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG'un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir" görüşünü savunmuştu.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı da TOGG CEO'su Gürcan Karakaş ile fabrikada yaptığı gezi sonrası, TOGG'un maliyetinin 40 bin Euro (450 bin TL) olacağını tahmin ettiğini söylemişti Altaylı, Euro 11,75 lira civarında seyrederken yaptığı yorumda "Euro daha fazla artarsa ben bile alamam" demişti. 

 

Türkiye Gazetesi, t24

DAHA FAZLA HABER OKU