Togg CEO'su Karakaş: Yüzde 51 yerlilik yakaladık

"Verdiğimiz her sözün arkasında durarak, yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz"

Fotoğraf: AA

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) CEO’su Gürcan Karakaş, “Tedarikçilerimizin yüzde 75'ini Türkiye'den seçerek, 51 yerliliği yakaladık, üzerine çıkmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

Togg, 27 Aralık 2019'da gerçekleştirdiği "Yeniliğe Yolculuk" buluşmasından bu yana aldığı mesafeyi ve 2022 yılı hedeflerini Bursa'nın Gemlik ilçesindeki tesisinde düzenlenen toplantıda paylaştı.

Sabah gazetesi yazarı Ufuk Sandık dün gerçekleşen toplantıda konuşan Karakaş’ın ifadelerini köşesinde paylaştı.

Buna göre Karakaş özetle şunları söyledi:

Verdiğimiz her sözün arkasında durarak, yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Tedarikçilerimizin yüzde 75'ini Türkiye'den seçerek, 51 yerliliği yakaladık, üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Gemlik'i mobilitenin kalbi yaptık. Avrupa'nın en temiz tesislerini kurduk. Yatırım başlama tarihimizde şaşma olmadı. Yeni yılın ilk haftalarında sayıları 240'a ulaşacak teknisyen ve operatör ihtiyacımızı bölgemizden sağladık. Ankara'da Teknoloji Araştırma Merkezimizi, Gebze'de prototip atölyemizi hayata geçirdik. 3 boyutlu modellerle simülasyonları tamamladık. Araç güvenliği ve dayanıklılığı tasarım analizlerini bitirdik. Şasi ve güç aktarma gibi geliştirme ve fonksiyon test prototiplerini Türkiye'de üreterek, test merkezlerine gönderdik. Stuttgart'ta Togg Europe'u kurduk, kullanıcı araştırmalarına başladık. '2022 sonunda bataryamız yerli olacak' dedik, Farasis ortaklığında Siro'yu kurduk. Hızlı ve yaygın alt yapı oluşumuna destek için Togg Akıllı ve Hızlı Şarj Çözümleri A.Ş. ile hazırlıklara başladık.

Tesisite toplamda 250 robot olacağını söyleyen Karakaş, şu bilgileri paylaştı:

2023'ün ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk aracımız SUV pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamımız tamamlanacak. 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyoruz.

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU