Jason Momoa, Amber Heard'ü Aquaman'den kovulmaktan kurtarmış

Aktrisin filmde az da olsa rol alabilmesinin arkasında Momoa ve yönetmen James Wan'ın olduğu iddia edildi

Aquaman ve Kayıp Krallık'ın 17 Mart 2023'te vizyona girmesi bekleniyor (Warner Bros)

DC Evreni'nin yıldızı Jason Momoa'nın, Amber Heard'ün Aquaman serisinde kalması için araya girdiği öne sürüldü. 

Eski eşi Johnny Depp'in açtığı iftira davasıyla gündemde olan Amber Heard, mahkemede hakkında kamuoyuna yansıyan iddialar nedeniyle rolünün azaltıldığını öne sürmüştü. 

Daha önce yapımcı olan ve şu an eğlence endüstrisinde danışmanlık yapan Kathryn Arnold pazartesi görülen duruşmada Amber Heard'ün tanığı olarak dinlendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Arnold, Heard'ün Aquaman ve Kayıp Krallık (Aquaman and the Lost Kingdom) sayesinde büyük bir şöhrete ulaşmasının beklendiğini ancak Depp'le yaşadığı sorunlar nedeniyle devam filminden neredeyse tamamen çıkarıldığını dile getirdi. 

Danışman, Heard'ün elinde kalan küçük rolü de Momoa'ya ve yönetmen James Wan'a borçlu olduğunu söyledi. Arnold, 42 yaşındaki Momoa ve 45 yaşındaki Wan'ın Heard'ün rol alması konusunda kararlı davrandığını belirtti. 

İddiaya göre Heard, rolünün azaltıldığını bir kostüm tasarımcısından öğrenmeden önce birkaç ay boyunca günde 5 saat eğitim almıştı. 

Arnold ayrıca eğer senaryodaki yeri azaltılmasaydı aktrisin karakteri Mera'nın güçlü bir hikayesinin olacağını ve harika aksiyon sahnelerinde yer alacağını dile getirdi. 

Heard'ün menajeri Jessica Kovacevic de perşembe verdiği ifadesinde Momoa'yla "kimya uyuşmazlığı" nedeniyle Heard'e rolünün kısaltıldığının söylendiğini belirtmişti. 

Momoa'nın ikinci filmden 3 milyon dolar yerine 15 milyon dolar alabilmek için yeniden anlaşma yapabildiğini söyleyen Arnold, 2 milyon dolara anlaşan Heard'ün de ücretini 6 milyon dolara kadar çıkarabilmesi gerektiğini ifade etti. 

Danışman şunları dile getirdi:

Hollywood onun yaptığı işi seviyor ama onunla çalışamıyorlar. Çünkü adı ne zaman anılsa olumsuzluk tekrar alevleniyor.

Aktrisin dava nedeniyle mali kayba uğradığını vurgulayan Arnold, Heard'ün 5 yıl boyunca film başına 4 milyon dolar kazanabileceğini söyledi. Danışmana göre aktris toplamda yaklaşık 45 ila 50 milyon dolar zarar etti. 

Öte yandan Warner Bros yöneticilerinden Walter Hamada'nın da davada Johnny Depp adına tanık olarak yer alması bekleniyor. İddiaya göre Hamada, Heard'ün rolünün kısaltıldığı iddialarını yalanlayacak. 

 

Independent Türkçe, Daily Mail, The New York Post, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU