Marvel, Iron Man'i yaratırken hangi iş insanlarından esinlendi?

Marvel'ın en popüler karakterlerinden biri olan Tony Stark'ın hikayesi gerçek hayattan ilham alınarak yazıldı

Marvel Sinematik Evreni, 2008'deki Iron Man'le başlamıştı (Screenrant)

Marvel Sinematik Evreni'nin en popüler karakterlerinden biri olan Iron Man gerçek hayattaki iki iş adamından esinlenerek yaratıldı. 

Tony Stark, hikayesinin başından sonuna kadar evrenin hem dehası hem milyarderi hem playboyu olarak resmedildi. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra Stark evrene veda ettiği Avengers: Endgame'deyse gerçek bir kahraman olarak gösterildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan bütünüyle kurgu gibi görünse de Iron Man'in hikayesinin yazım sürecinde iki farklı iş adamından ilham alınmıştı.

Çizgi romanlardaki Iron Man ilhamını 1930'larda birçok alanda faaliyet yürüten iş adamı Howard Hughes'dan alırken karakterin Marvel Sinematik Evreni'ndeki versiyonu SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'tan esinlenmişti. 

Musk, Iron Man 2'de küçük bir rol de almış ve Robert Downey Jr.'ın canlandırdığı karakterle sohbet etmişti. 

 

 

Iron Man'in yaratıcılarından Stan Lee, Hughes'u bir röportajında "zamanının en renkli adamlarından biri" diye nitelemiş onun "mucit, maceracı, multi-milyarder, çapkın ve nihayet bir kaçık" olduğunu söylemişti. 

Howard Hughes, 1930'da sinema endüstrisine, 1931'de içki üretimine, 1932'de de havacılık sektörüne girmişti. Amerikalı iş adamı Yaralı Yüz'ün (Scarface) 1932'deki ilk versiyonunun yapımcılığını üstlenmişti. Girişimci, 1932'de Hughes Uçak Şirketi'ni kurmuştu. 

Elon Musk da tıpkı Hughes gibi döneminin en zengini ve isminden en çok söz ettiren girişimcisi. 

 

Independent Türkçe, Screenrant

DAHA FAZLA HABER OKU