Şili müziğinin efsanesi "İnti-İllimani Historico" Türkiye'ye geliyor

55 yıl önce kurulan efsane grup, 24 Haziran'da İstanbul'da, 25 Haziran'da İzmir’de, 26 Haziran'daysa Ankara'da konser verecek

1967'de kurulan "İnti-İllimani Historico" grubu "Yeni şarkı" hareketinin en önemli temsilcilerinden ve dünyanın her köşesinde verdikleri konserler büyük ilgi görüyor / Fotoğraf: Twitter

Şili'li muhalif müzik grubu "İnti-İllimani Historico", özellikle And Dağları'nda yaşayan yerli halkların müziklerinden, çalgılarından doyasıya faydalanan soundu ile bu halkların neredeyse nefes alması gibi. Grubun hemen hemen tüm şarkıları And Dağları kökenli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İnti-İllimani Historico" grubu, çeşitli Pan-Kavalları, çok farklı Bambu Flütler, değişik vurmalılar gibi dikkat çekici enstrümanları, müziklerinde yoğun olarak kullanıyor.

1967 yılında kurulan "İnti-İllimani Historico", her zaman birlikte yaşadığı yoksul halkların, emekçilerin duygularını yansıtmayı hedefledi.

Bu yoksul insanların aşkları, acıları, düşleri ve yaşadıkları her tür insani değişimler, anlar bu grubun şarkılarının kopmaz parçası oldu. Bu yüzden Türkiye'de olduğu gibi tüm dünyada muhalif müziğin önemli bir temsilcisi olarak tanındı ve sevildi.  

1973'te Şili'de seçimle başa gelmiş Salvador Allende'yi deviren Agusto Pinochet'in iktidara gelmesi sonrası 14 yıl ülkelerine geri dönemeyen grubun bazı şarkıları Türkiye'de de Türkçe sözler ile yeniden derlendi ve çok popüler oldu.

3 şehirde  Şili rüzgarı esecek

Yeni şarkı hareketinin temsilcilerinden efsane muhalif grup İnti-illimani Historico", yıllar sonra üç konser için Haziran ayında Avrupa Turnesi kapsamında Türkiye'de olacak.

Bu yılın tek protest yabancı müzik grubu turnesi olma özelliği taşıyan İnti-İlimani Historica turnesinde, gruba Türkiye'den Moğollar, Yeni Türkü, Peyk ve Ozan Çoban&Güneş Demir grupları eşlik edecek.

24 Haziran İstanbul, 25 Haziran İzmir ve 26 Haziran tarihinde Ankara'da sahne alacak Grup daha sonra Avrupa Turnesine devam edecek.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU