Uzaydan çekilen görüntü, bulutlardaki sıradışı "mesajı" ortaya çıkardı

Uydu fotoğrafında "Gidin" yazısı göze çarpıyor

Uzmanlara göre bu manzara, insan beyninin bulutlarda veya diğer nesnelerde tanıdık manzaralar görmesi anlamına gelen Pareidolia'nın bir örneği (@NOAASatellites / Twitter)

ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’nden (NOAA) araştırmacılar uydu görüntülerini incelerken şaşırtıcı bir manzarayla karşılaştı.

Uzaydan çekilen fotoğraflarda Şili kıyılarının üzerindeki bulutlarda "Go" kelimesinin yazdığı görüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle G harfinin şaşırtıcı derecede net olduğu çarptı. "Go" İngilizcede "Git" veya "Gidin" anlamına geliyor.

NOAA yetkilileri görüntünün 6 Mayıs Cuma günü GOES East adlı hava durumu uydusu tarafından kaydedildiğini bildirdi.

Kurumun resmi Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafa, "Bugün cuma olduğu için biz mutlu olsak da NOAA uyduları asla dinlenmez ve Dünya'nın hava durumunu sürekli ve tetikte izler" açıklaması eşlik etti:

Bugün Şili kıyılarında, deniz üzerindeki stratokümülüs bulutlarında 'G' harfini oluşturduğu bu ilginç pıtırtıyı görünce şaşırdık.

Stratokümülüs bulutları, gri veya beyaz, yada her iki renge birden sahip alçak bulutlar diye tanımlanıyor. Bu bulutlar toplu halde veya ayrı ayrı olabilen yuvarlak kütlelerden meydana geliyor.

NOAA sosyal medyada paylaşılan ilk görüntüde "o" harfini vurgulamak yerine fotoğrafı düzenleyerek bulutlara "TGIFF" yazdı ve bunu esprili bir dille paylaştı. TGIFF, İngilizcede "Yaşasın bugün cuma!" anlamına gelen bir kısaltma.

Ancak daha sonra "o" harfini fark eden kurum yetkilieri, fotoğrafın düzenlenmemiş halini de yayımlayarak, şu ifadelere yer verdi:

GOES East aracılığıyla çekilen bu görüntüyü yakınlaştırırsanız, bulutların 'GO' kelimesini oluşturduğu görülüyor.
 

 


NOAA’nın gönderisine yorum yapan bazı Twitter kullanıcıları, bulutlardaki bu yazıyı bir "mesaj" diye nitelendirdi.

Kullanıcılardan biri, "Son birkaç haftada kaydedilen görüntüleri tekrar kontrol edin, mesaj gönderiyor olabilirler" diye yazdı.

Avustralyalı meteorolog Chris Bianchi ise söz konusu manzarayı bu yıl kasım ve aralık ayları arasında düzenlenecek Dünya Kupası'na yordu:

Şili'nin Dünya Kupası'na katılma şansı için iyi bir işaret.

 

Independent Türkçe, Livescience

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU