Johnny Depp davasında yeni iddia: "Amber Heard, Elon Musk'tan aldığı parayla sözünü tutmaya çalıştı"

Amber Heard, Johnny Depp'le yaptığı boşanma anlaşması uyarınca alacağı 7 milyon doların tamamını bağışlamaya söz vermişti

Johnny Depp, Amber Heard'ün kendisiyle henüz boşanmadan Elon Musk'la birlikte olduğunu iddia ediyor (Fotoğraflar: AFP)

Hollywood yıldızı Johnny Depp'in, eski eşi Amber Heard'e açtığı davada aktrisin boşanma sözleşmesi gereği verdiği sözleri yerine getirmediği öne sürüldü. İddiaya göre Heard, kısa bir süre ilişki yaşadığı Elon Musk'tan aldığı parayla taahhüt ettiği bağışları yapmaya çalışmış. 

Depp ve Heard, 2016'da anlaşmalı olarak boşandıklarında ünlü aktris kendisine ödenecek 7 milyon doların tamamını hayır kurumlarına bağışlayacağını duyurmuştu. Heard meblağın Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve Los Angeles Çocuk Hastanesi arasında paylaştırılacağını belirtmişti. 

ACLU'nun baş hukuk müşaviri ve operasyon müdürü Terence Dougherty'nin daha önce kaydedilmiş ifadesi perşembe davada dinletildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kurum adına açıklama yapan Dougherty söz verilen 3,5 milyon doların tamamının asla ödenmediğini ve Heard adına alınan bağışların yarısının Elon Musk'tan geldiğine inandıklarını söyledi. 

Heard, Depp'ten ayrıldıktan sonra Tesla ve SpaceX'in CEO'suyla çıkmaya başlamıştı. 

Dougherty, ACLU'nun Heard adına toplamda 1,3 milyon dolar tutarında 4 bağış aldığını belirtti. İfadeye göre bunlardan yalnızca biri doğrudan Heard'den geldi. Aktris, 2016'da 350 bin dolarlık bir bağış yaptı.

Diğerlerininse Depp’in imzaladığı yüz bin dolarlık bir çek, Vanguard’daki bağışçı tavsiyeli bir fondan (bir kuruluş, aile veya birey adına bağışları düzenlemek için üçüncü bir tarafın yönettiği özel bir fon) 500 bin dolarlık bir ödeme ve Fidelity’deki bağışçı tavsiyeli bir diğer fondan da 350 bin dolarlık bir bağış olduğu ifade edildi.

ACLU yöneticisi, Vanguard'ın ödemesinin Musk'ın kurduğu bir fondan geldiğine inandığını söyledi.

 

reuters
Musk'la ilişkisi gündeme geldiğinde Heard'ün mahkemede duygulandığı iddia edildi (Reuters)​​​​​​​​​

 

Doughtery, Musk'ın ACLU'nun yönetici direktörü Anthony Romero'ya e-posta göndererek Heard'ün 3,5 milyon doları 10 yıl içinde bağışlayacağını söylediğini aktardı. 

2016'da hem Heard'e hem de Romero'ya gönderilen söz konusu e-postada Musk şunları söylemiş:

Amber, ne yaptığına çok inandığın için önümüzdeki 10 yıl içinde ACLU'ya 3,5 milyon dolar bağışlama planını anlattım.

Dougherty ayrıca ACLU çalışanlarının Heard için hazırladığı taahhüt formunu aktrisin asla imzalamadığını söyledi. Aktris bu konuya dair ACLU'dan basın açıklaması yapmamasını da istemiş. 

58 yaşındaki Depp, 35 yaşındaki eski eşi Heard'e 2018'de The Washington Post'ta yazdığı makale nedeniyle iftira davası açmıştı. Makalede Heard istismara maruz kaldığını öne sürmüştü. 

Söz konusu yazıda Depp'in adı geçmese de aktörün avukatları makalenin yanlış bir şekilde Heard'ün evliyken şiddet gördüğünü ima ettiğini düşünüyor. Depp bu nedenle 50 milyon dolar tazminat talep ediyor. 

Bununla birlikte Amber Heard'ün fiziksel istismara uğradığı yönündeki iddialarının aksine Depp asıl kurbanın kendisi olduğunu öne sürüyor. Depp ilişkileri boyunca Heard'ün kendisine saldırdığını iddia ediyor. 

 

Independent Türkçe, Insider, Metro, Daily Mail 

DAHA FAZLA HABER OKU