Ukrayna bir Rus generali daha öldürdü, Kiev'e göre toplam sayı 8 oldu

Birleşmiş Milletler, ülkeden kaçanların sayısının 5 milyona yaklaştığını duyurdu

Rusya - Ukrayna savaşında çatışmalar hız kesmeden devam ediyor (AFP)

Rusya - Ukrayna savaşında bir Rus general öldürüldü. St. Petersburg Valisi Aleksandr Beglov, 8. Ordu Komutan Yardımcısı Tümgeneral Vladimir Frolov'un Donbas'taki bir çatışmada yaşamını yitirdiğini dün bildirdi.

Cenaze törenin yaptığı konuşmada Tümgeneral Frolov'u "gerçek bir vatansever" ve "cesur birisi" diye niteleyen Beglov, şu ifadeleri kullandı:

Bugün gerçek bir kahramana veda ediyoruz. Vladimir Frolov, Ukraynalı milliyetçilerle savaşta kahramanca bir şekilde öldü. Donbas'taki çocuklar, kadınlar ve yaşlılar daha fazla bomba sesi duymasın diye kendini feda etti.
 

Tümgeneral Frolov
Tümgeneral Vladimir Frolov için St. Petersburg'da dün cenaze töreni düzenlendi (Fontanka)


Kiev daha önce Korgeneral Yakov Rezantsev, Tümgeneral Andrey Kolesnikov ve Tümgeneral Vitaly Gerasimov gibi 7 generalin öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Savaşta 53. güne girildi

24 Şubat'ta başlayan Rusya - Ukrayna savaşında 53. güne girildi. Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından dün yapılan açıklamaya göre 37 milyonluk nüfusa sahip Ukrayna'dan kaçan sivillerin sayısı 4 milyon 836 bin 445'e ulaştı. Uluslararası Göç Örgütü, yaklaşık 7,1 milyon kişinin evini terk ettiğini ancak hâlâ Ukrayna'da kaldığını tahmin ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BM savaşta 1982 sivilin öldürüldüğünü ve 2 bin 651 sivilin yaralandığını iki gün önce duyurmuştu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de hayatını kaybeden askerlerinin sayısının 3 bine dayandığını açıklamıştı. Kiev ayrıca yaklaşık 20 bin Rus askerinin yaşamını yitirdiğini öne sürmüştü.

Öte yandan 25 Mart'ta 1351 askerinin öldüğünü duyuran Rusya, o tarihten bu yana resmi bir sayı vermedi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov geçen hafta yaptığı açıklamada "Önemli sayıda asker kaybımız var ve bu bizim için büyük bir trajedi" demişti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov ise Ukrayna ordusunun kaybının 23 bin 367 olduğunu dün iddia etti.

 

Independent Türkçe, Forbes, Hill, AFP, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU