Mickey Mouse resminin cinsel içerikli olduğunu söyleyen Trump Jr. tepki çekti

"Artık kelimenin tam anlamıyla bir şeyler uyduruyorlar"

(Disney/AP)

Donald Trump Jr., Mickey ve Minnie Mouse'un birkaç yıl öncesine ait resminin cinsel içerikli olduğunu iddia ettiği için ağır eleştirilere maruz kaldı.

Trump, Disney'in iki çizgi film karakterinin birbirine sarılırkenki resmini Instagram hesabından paylaştı ve bazıları bu fotoğrafı gizli bir penisin sergilendiği şeklinde yorumladı.

Eski başkanın en büyük oğlu, Disney'i çizgi filmlerine ve filmlerine cinsel içerikler gizlemekle suçlayan sağcıların saldırı yağmuruna katılarak "Bu gerçek olabilir mi? Bu da ne böyle?" diye yazdı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı resmin yeni olduğunu iddia ederken, teyit sitesi Snopes resmin izini 2015'te piyasaya sürülen ve artık satışta olmayan bir Disney hediye kartına kadar sürdü.
 

Trump Jr.'ın Disney paylaşımı (Instagram).png
Kültür savaşçısı Donald Trump Jr., Florida'daki Gay Deme yasa tasarısına karşı çıktığından beri Disney'e yapılan saldırılara katıldı (Instagram/DonaldTrumpJr)


Snopes, o zamanlar Minnie'nin elbisesinin sözümona "fallik" şekli hakkında bazı yorumlar yapıldığını ancak yaygın öfkenin hiçbir şekilde muhafazakarlar tarafından şimdiki gibi dayatılmadığını tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın Instagram hesabında, Cumhuriyetçi yasa koyucular ve Fox News sunucularıyla yorumcularının saldırılarını yineleyen destekçiler, Disney'in kasıtlı olarak cinselleştirilmiş çocuk içerikleri ürettiğinin bir başka kanıtı olarak resme sarıldı.

Bazıları ise resmin yoruma açık olduğuna, çizgi film karakterlerinin kendisinden çok suçlamaları atan kişiler hakkında daha fazla şey söylediğine dikkat çekti.

Biri, "Bazı kişilerin çok fazla boş zamanı var" diye yorumladı.

Başka bir yorumcu bunun cinsel bir nitelik taşımadığının aşikar olduğunu söyledi.

Evet, artık kelimenin tam anlamıyla bir şeyler uyduruyorlar. Bacağını havaya kaldırmış. İşte onun dizi. Ve ayakkabısı da arkasında. Kaç yaşındasınız?

Diğerleri, eski başkanın cinsel saldırı iddiaları ve kadınlar hakkında aşağılayıcı yorumlarla dolu geçmişini gündeme getirdi.

Hahah bunu söyleyen de babasının kadınları a******dan tutun diyen adam.

Disney, Florida'daki "Gay Deme" diye adlandırılan yasa tasarısına karşı çıktığı için muhafazakârların eleştiri yağmuruna maruz kaldı. Bu yasa tasarısı, devlet okulu öğretmenlerinin cinsel yönelim veya toplumsal cinsiyet kimliği hakkında konuşmasını yasaklıyor ve daha genç öğrencilere odaklanılmasına rağmen tüm sınıflardaki öğrencileri etkiliyor.
 

Trump Jr.'ın Disney paylaşımı1 (Instagram).png
Donald Trump Jr., Gay Deme tasarısına karşı çıktığı için Disney'e saldırdı (Instagram/DonaldTrumpJr)


Birkaç gün önce Trump, Disney'in küçük çocuklara "cinsel içerikli şeyler" öğrettiğini iddia etti ve yeni bir logo önerdi: "Ayartıcılar".

Cumhuriyetçi yasa koyucular da kasımda Kongre'nin kontrolünü ele geçirmeleri halinde Disney'in ikonik ticari markaların telif haklarını yenilemesini engelleyeceklerini söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU