Ormanda kaybolan konuşamayan engelli genci "taş sevgisi" kurtardı

16 yaşındaki genç, Angeles Ulusal Ormanı yakınlarında bir meşe ağacının altında sağ salim otururken bulundu

(Facebook/LASD-Montrose Arama ve Kurtama Ekibi)

Arama yapanlara nerede olduğunu duyurmak için taşları birbirine vuran dilsiz genç, Kaliforniya'daki bir ormandan kurtarıldı.

Yetkililer, 16 yaşındaki gencin en sevdiği nesneler olan taşları, kurtarıcılarını bulunduğu yere yönlendirmek amacıyla ses çıkarmak için kullandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genç Los Angeles yakınlarında, Angeles Ulusal Ormanı'nın hemen güneyindeki Crescenta Vadisi Parkı'nda annesi ve kız kardeşiyle doğa yürüyüşü yaparken kayboldu.

NBC Los Angeles'a göre genç, pazar sabahı yaptıkları yürüyüşte ağaçlara koşup kaybolunca alarm verildi.

Los Angeles County Şerif Departmanı gelişimsel engelli genci 6 saat boyunca aradıklarını, daha sonra bir şerif yardımcısının dik bir vadiden taş tıkırtıları geldiğini duyduğunu açıkladı.

Daha sonra bir Burbank polis helikopteri, incelemesi için kanyona yönlendirildi ve ismi verilmeyen gencin "çalılıkların arasında" olduğu tespit edildi.

Şerif departmanının Montrose Arama ve Kurtarma Ekibi, Facebook paylaşımlarında "Ekip üyemiz dağın yamacına indi ve kayıp kişiyle temas kurdu. Durumun hassasiyetinin farkına vararak gençle yakınlık kurmaya çalıştı" dedi.
 

 

Kayıp kişinin güvenini kazandıktan sonra onu dağa güvenli bir şekilde çıkardı. Zirveye ulaştığında kayıp kişi sağlık görevlileri tarafından tedavi edildi ve ailesine ulaştırıldı.

Gönderide ekip "Departmanımız bu olayın mutlu sonla bitmesine çok sevindi" diye ekledi.

Montrose Arama ve Kurtarma'dan Şerif Yardımcısı Steve Goldsworthy gazetecilere yaptığı açıklamada, genci "meşe ağacının altında otururken" bulduğunu söyledi.

NBC Los Angeles'a konuşan Şerif Yardımcısı Goldsworthy, "Annesi bana taşlara karşı böyle bir sevgisi olduğunu söylemişti" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU