Ukrayna asıllı milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş'in yeni paylaşımı Rus sporcuların tepkisini çekti

Güneş, Instagram hesabında bir kişinin Rusya bayrağı üzerine bastığı fotoğrafı paylaştı

Milli sporcu, henüz 23 yaşında bir dizi altın madalya kazandı (AA / Instagram)

Türkiye adına yarışan Ukrayna asıllı yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Instagram hesabında paylaştığı bir fotoğraf nedeniyle Rus sporcuların tepkisini çekti.

1998'de Ukrayna'nın Poltava kentinde doğan ve 2014'te Türk vatandaşı olan Güneş, yüzü görünmeyen bir kişinin Rusya bayrağı üzerine bastığı fotoğrafı hikayelerine ekledi.

Türkiye'yi ilk olarak Kazan'da düzenlenen 2015 Dünya Şampiyonası'nda temsil eden Güneş, halihazırda bir dizi rekorun sahibi. Sporcu Türkiye'yi temsil ettiği ilk yarışmada 100 metre kurbağalamada yarı finale yükselmişti.

100 ve 200 metre kurbağalamada Ukrayna rekorunun sahibi olan Güneş 50, 100, 200 metre kurbağalamada da Türkiye rekoru kırmıştı.

Öte yandan sporcu, söz konusu paylaşımı nedeniyle diğer rekortmen sporcuların tepkisini çekti.

Gençlik Olimpiyatları'nda 6 kez altın madalya kazanan Rus yüzücü Kliment Kolesnikov, Güneş'in gönderisinin ekran görüntüsünü paylaştı. Sporcu, gönderiye şaşkınlık içinde ellerini havaya kaldıran erkek emojisiyle iki soru işareti ekledi.
 

Kliment-Kolesnikov-Swim-Russia-Flag.png
(@kimmikool / Instagram)


Kolesnikov ve Güneş, Uluslararası Yüzme Ligi'nin kurucu 4 Avrupa takımından biri olan Energy Standard Swim Club'da takım arkadaşıydı. Ancak takım, Kolesnikov'un ve diğer Rus yüzücülerin anlaşmalarını Rusya - Ukrayna savaşının başlamasıyla askıya almıştı.

Güneş'in bir diğer Rus takım arkadaşı Maxim Stupin de paylaşıma tepki gösteren sporculardan biriydi. Stupin paylaşımında Uluslararası Yüzme Federasyonu, Avrupa Yüzme Federasyonu, Uluslararası Yüzme Ligi ve Team Energy gibi bir dizi spor birliğini etiketledi.

Rus Rekortmen Vladislav Grinev de Güneş'in gönderisinin ekran görüntüsünü şu ifadelerle paylaştı:

Rus sporcuları uluslararası yarışmalardan uzaklaştırmanın insani olduğuna karar veriyorsunuz, o zaman burada da harekete geçin. Milliyetçilik hiçbir şekilde KABUL EDİLEMEZ.

Stupin ve Grinev'in Güneş'in gönderisine aynı ifadelerle tepki verdiği görüldü.
 

Vladislav-Grinev-Russia-Gunes-Share.png
(@vladisavgrinev / Instagram)


Batılı ülkelerin Rusya'ya yönelik ekonomik ve siyasi yaptırımları hız kazanırken, spor camiası da yaptırımlardan nasibini alıyor.

Örneğin, Rus Milli Takımı'nın ve kulüplerin futbol birliklerindeki üyelikleri dondurulurken, Formula-1 de bu yıl düzenlemeyi planladığı Rusya Grand Prix'sini iptal etmişti.

Ayrıca 23-28 Ağustos tarihlerinde Kazan'da yapılması planlanan Dünya Gençler Şampiyonası da askıya alınmıştı.

Ses getiren hamlelerden biri de bu hafta Uluslararası Yüzme Federasyonu'ndan gelmişti. Federasyon yüzücülük sevgisiyle de bilinen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in onursal başkanlık nişanını iptal ettiğini duyumuştu.

 

Independent Türkçe, Russia Today, Swim Swam, Onedio

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU