George R.R. Martin, yeni Game of Thrones kitabını duyurdu

The Rise of the Dragon, 25 Ekim'de piyasaya sürülecek

Game of Thrones'un meşhur karakteri Daenerys Targaryen son sezondaki dönüşümüyle büyük tartışma yaratmıştı (HBO)

Amerikalı ünlü yazar George R.R. Martin kişisel blogunda Westeros evreninde geçen yeni bir kitabın ekimde piyasaya sürüleceğini duyurdu. 

Televizyon tarihinin en başarılı dizilerinden biri olan Game of Thrones, Martin'in aynı adlı kitaplarından uyarlanmıştı. HBO'da yayımlanan dizinin büyük ses getirmesinin ardından aynı evrende geçen başka projelere de onay verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Game of Thrones dünyasına farklı bir bakış açısı sunmayı hedefleyen illüstrasyonlarla dolu The Rise of the Dragon (Ejderhanın Yükselişi) adlı kitap, Targaryen Hanedanı'nın iktidara gelişinden, Yedi Krallık'ın fethine ve yıkıma kadar geçen sürenin "görsel tarihi" olarak tanıtıldı. 

Kitapta 180'den fazla yeni illüstrasyon yer alıyor. 

Martin blogundaki açıklamada söz konusu kitabın yakında çıkması beklenen House of the Dragon adlı spinoff'u izleyecekler için öğretici olabileceğini söyledi. Zira kitap görsellerin yanı sıra evrenle alakalı ansiklopedik bilgiler içeriyor. 

73 yaşındaki yazar, spinoff'un uyarlandığı Ateş ve Kan (Fire & Blood) romanıyla yeni kitabın farkını da açıkladı. Martin, The Rise of Dragon'ı "gösterişli bir referans kitabı" diye niteledi. 

 

george rr martin.jpg
(georgerrmartin.com)

 

Tıpkı Westeros evreni için hazırlanan rehber kitap The World of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Dünyası) gibi bu projede de Martin'e Elio M. Garcia Jr. ve Linda Antonsson eşlik etti. 

Yeni kitap okuyuculara Targaryen Hanedanı ve Westeros'taki 300 yıllık dönem hakkında enteresan bilgiler vermeyi amaçlıyor. 

 

george rr martin 2.jpg
(georgerrmartin.com)

 

25 Ekim'de piyasaya sürülecek kitap Random House'un Ten Speed Press etiketiyle çıkacak. 

Martin geçen ay House of the Dragon'ın ilk 10 bölümünün çekimlerinin tamamlandığını açıklamıştı. Ancak dizinin tam olarak ne zaman yayımlanacağı henüz bilinmiyor. 

 

Independent Türkçe, Deadline, We Got This Covered

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU