Trump'ın talebi reddedildi: Kendisini tecavüzle suçlayan E. Jean Carroll'a dava açamadı

1990'ların ortasında tecavüze uğradığını iddia eden gazeteci, 2019'da eski ABD başkanına hakaret davası açmıştı

E. Jean Carroll, Trump'a karşı açtığı iftira davasının duruşmasından sonra şubatta Manhattan'daki adliyeden ayrılırken (AP)

Donald Trump'ın, onu yaklaşık 20 yıl önce kendisine tecavüz etmekle suçlayan gazeteci E. Jean Carroll'a karşı dava açmak için bulunduğu hukuki talep reddedildi.

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Lewis Kaplan, cuma günü açıkladığı sert kararda Trump'ın 2019'daki davayı ertelemeye yönelik devam eden girişimlerinin "beyhude" ve "kötü niyetli" olduğunu söyledi.

Yargıç Kaplan, "Niyeti her ne olursa olsun, sanığın dava açma taktikleri rahatlıkla çok daha kısa sürebilecek bu davayı epey geciktirdi" diye yazdı.

Önerilen değişikliğin faydasızlığını göz önünde bulundurmadan yasadan sapan bu değişikliğe müsaade etmek, önemli ölçüde fazladan gecikmenin yeni yollarını açarak bu üzücü durumu daha da kötüleştirecektir.

Yargıç, Trump'ın karşı dava açmasına izin vermenin "bu üzücü durumu daha da kötüleştireceğini" sözlerine ekledi.

78 yaşındaki Carroll, Trump'ı 1990'ların ortasında Bergdorf Goodman'daki bir soyunma odasında kendisine tecavüz etmekle itham etmişti. Trump ise bu ithamı reddetmişti.

Kasım 2019'da Carroll, suçlamalarına cevaben yaptığı açıklamalar nedeniyle Trump'a hakaret davası açmıştı.

Carroll, suçlamalarına karşılık veren Trump'ın açıklamalarının kendisinin "itibarını zedelediğini ve duygusal ve mesleki zarara" neden olduğunu iddia ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kararın ardından yayımlanan beyanda Carroll'ın avukatı Roberta Kaplan, Yargıç Kaplan'ın bu davanın "öyle ya da böyle uzun zaman önce görülüp karara bağlanabileceğini" söylediğine dikkat çekti.

Avukat Kaplan, "Müvekkilim E. Jean Carroll ve ben de tamamen aynı fikirdeyiz" dedi.

Trump'ın avukatı yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Carroll ilk olarak eyalet mahkemesinde dava açmış ancak Adalet Bakanlığı'nın Trump'ın özel hukuk ekibini devletin avukatlarıyla değiştiren müdahalesinin ardından dava Eylül 2020'de federal mahkemeye taşınmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, daha önce Trump'ın davasını finanse etme hamlesini eleştirmiş olsa da Adalet Bakanlığı geçen yıl Trump'ı temsil etmeye devam edeceğini belirtmişti.

Şubat ayındaki duruşmada Carroll'ın avukatı Kaplan, Yargıç Kaplan'a eski başkanın DNA örneğini talep ettiklerini söyledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU