Kennedy ailesi aşı karşıtı Robert F. Kennedy Jr.'dan şikayetçi

"Milyonlarca farklı açıdan güzel bir insan. Ama böyle bir yanı da var"

Robert F. Kennedy Jr. (Reuters)

Robert F. Kennedy Jr.'ın arkadaşları ve ailesi, Kennedy'nin aşı karşıtı komplo teorileri yayarak "korku tellallığı" yapmasından dolayı dehşete düştüklerini söylüyor.

New York Times'taki röportajlarda Kennedy'nin hayattaki iki kardeşi, kardeşlerinin ABD'nin en önde gelen aşı karşıtı aktivistlerinden biri olmasının aileye ıstırap verdiğini belirtiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Suikasta kurban giden ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni, geçen ay yaptığı konuşmada ABD'de aşı zorunluluklarıyla ilgili dayatma girişimlerinin Nazi Almanya'sındakinden daha kötü bir hal aldığını öne sürünce bir kez daha şimşekleri üzerine çekti. Kennedy başkent Washington'daki mitingde, "Hitler'in Almanya'sında bile Alpleri geçerek İsviçre'ye gidebilir, Anne Frank'in yaptığı gibi bir tavan arasında saklanabilirdiniz" demişti. 

Kennedy, eşi Cheryl Hines'ın kamuoyu önünde Anne Frank'le ilgili sözlerinin "utanç verici" olduğunu söyleyerek onu eleştirmesinin ardından özür dilemişti. Kız kardeşi Kerry Kennedy ise o günlerde şöyle bir tweet atmıştı:

Bobby'nin dünkü yalanları ve korku tellallığı hem mide bulandırıcı hem de iğrençti.

Kerry Kennedy, Times'a verdiği demeçte "olağanüstü bir ağabey" olduğunu söyledeği ağabeyini kültürlü, karizmatik, "çocuksu bir canlılığa ve hafifliğe" sahip birisi diye tanımladı.
 


"Milyonlarca farklı açıdan güzel bir insan. Ama böyle bir yanı da var" dedi.

Kennedy'nin erkek kardeşi Christopher G. Kennedy ise Times'a Nazi kıyası karşısında hayrete düştüğünü söylüyor.

Kardeşimi seviyorum ama ona bu konuda hiç katılmıyorum.

Kennedy'nin hayatta olan 8 kardeşinden 5'i onu son yıllarda onu alenen eleştirdi. Eski arkadaşı Blake Fleetwood da Times'a yaptığı açıklamada Kennedy'nin aşı karşıtı mücadeleyi üstlenerek neden "tüm kariyerini mahvettiğine" şaştığını söyledi.

Kennedy, 10 yıldan uzun bir süredir çok satan kitaplar ve geniş kitlelerin takip ettiği sosyal medya hesapları üzerinden aşılarla ilgili komplo teorileri yayıyor. Halk sağlığı yetkilileriyse Kennedy'yi uzun süredir aşıya dair yanlış bilgiler yayan birisi olarak tanımlıyor.

Pandemi sırasında Kennedy'nin görüşleri iyice öne çıktı. Kennedy'nin tartışmalı görüşleri arasında ABD Başkanı Joe Biden'ın baş Kovid danışmanı Anthony Fauci ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in aşı dağıtımından kâr etmek için büyük ilaç firmalarıyla birlikte çalıştığı da yer alıyor.

Kennedy, ABD genelinde "verileri toplamak ve davranışları kontrol etmek için" 5G kulelerinin inşa edildiğini de öne sürüyor. Ayrıca 1968'de suikasta uğrayan babası, eski ABD Adalet bakanı ve başkan adayı Robert F. Kennedy'yi Sirhan Sirhan'ın öldürüp öldürmediği konusuna da şüpheyle yaklaşıyor.

Ocakta The Independent'a verdiği röportajda Kennedy, aşı zorunluluklarını Nazi Almanyası'yla kıyasladığını reddetmişti. Kennedy, "Modern teknolojinin totaliter rejimlere yol açtığına dikkat çekiyordum ve birkaç örnek verdim. Bu tamamen farklı bir mesele" demişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU