Elon Musk'ın özel jetini takip eden genç, yeni bir Tesla karşılığında durabileceğini söyledi

19 yaşındaki Jack Sweeney, karşılığında "hayatını değiştirecek" bir şey almadan eğlenceli hobisini bırakmak istemediğini belirtti

(CNN)

Elon Musk'ın özel jetinin hareketlerini takip edip herkesle paylaşan bir genç, milyarderin kendisine yeni bir Tesla vermesi karşılığında bunu yapmayı bırakabileceğini söyledi.

Musk'ın uçuşlarını Twitter'da @ElonJet hesabından düzenli olarak paylaşan 19 yaşındaki Jack Sweeney, cumartesi günü bir röportajda 50 bin dolar ya da kendisine ait bir araba karşılığında hesabı kapatmayı düşüneceğini belirtti.

CNN sunucusu Michael Smerconish'e konuşan Sweeney "Buna sadece bir hobi olarak başladım ve hayatımı gerçekten değiştirmeyecek bir şey için hobimden vazgeçmek istemiyorum" dedi.

Şu anda arabam yok. Olsa harika olurdu. Ve [bir Tesla] gerçekten havalı bir araba olurdu.

Daha önce genç, Musk'ın kendisine Twitter'dan "Delinin biri tarafından vurulmak istemiyorum" yazan özel bir mesaj gönderip "güvenlik riski" olduğu için hesabı kapatmasını istediğini açıklamıştı.

Sweeney, Bloomberg'e göre 224 milyar dolarlık net değerle dünyanın en zengin kişisi olan Tesla ve SpaceX'in patronunun durması için kendisine 5 bin dolar önerdiğini, bu teklifi reddettiğini söyledi.
 


Cumartesi günü Sweeney "[Musk'ın iddiasında] haklılık payı var ama bunun tümüyle güvenlikle ilgili olduğunda tamamen dürüst müydü bilmiyorum" dedi.

Belki de gerçekten görülmek istemiyordur.

The Independent yorum almak için Tesla ve SpaceX'le temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.

Her ne kadar Musk bazı veri sağlayıcılardan jetini kullanıcılarından gizlemesini istese de birçok uçak gibi Musk'ın özel jeti Gulfstream'in hareketleri de OpenSky gibi uçuş takibi veritabanlarında herkesin erişimine açık.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sweeney, Amazon'un eski CEO'su Jeff Bezos, Facebook'un patronu Mark Zuckerberg, Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eski başkan Donald Trump'ın kullandığı özel jetleri de takip ediyor.

Bununla birlikte @ElonJet, Musk'ın büyük hayran kitlesinden şiddetli itirazlarıyla karşılaştı. Hayranlardan bazılarının geçmişte Musk'ı eleştirenlere Twitter üzerinden topluca saldırdığı ve onları taciz ettiği biliniyor.

Sweeney geçen ay Twitter hesabından "Bu hesabın jetin nerede olduğunu bildirmeye her şekilde hakkı var" demişti.

ADS-B (Otomatik Bağımlı Gözetim - Yayın) verileri halka açıktır, dünyadaki her hava taşıtının, [hatta ABD Başkanlık jeti Air Force One'ın] bile bir transponderi olması gerekir.

Bir kişi Sweeney'e "Yaptığın şeyle Elon'u tehlikeye atıyorsun. Hesabı kaldırmalısın" diye cevap vermiş, bir diğeri "Bu hukuka uygun olup olmama değil ahlak meselesi" demişti.

Sweeney, havacılık yazılımı sektöründe çalışma umuduyla Central Florida Üniversitesi'nde Bilişim Teknolojileri okuyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU