Sokak köpeğinin cenazesine yüzlerce kişi katıldı

Köpeği ezdiği iddia edilen 23 yaşındaki adam, hayatını kaybeden bir meclis üyesinin torunu

Sokak köpeği Lara, geçen hafta beyaz bir Audi araba güpegündüz üzerinden geçtiği sırada bir köpek sürüsüyle birlikte yolda uyuyordu (Twitter/@divyaspandana)

Hindistan'ın güneyindeki Bangalor şehrinde ezilen bir sokak köpeğinin cenazesine yüzlerce kişi katıldı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde geçen hafta Lara adlı köpeğin bir köpek sürüsüyle birlikte yolda uyurken, önce geri giden daha sonra da üzerinden geçen beyaz bir Audi araba tarafından ezildiği görülüyor.

Bölgedeki ve sosyal medyadaki hayvan hakları aktivistleriyse olaya öfkelendi ve Bangalor polisini harekete geçmeye çağırdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayın meydana geldiği yerin sakinlerinden Jayanagar S. Badri Prasad, Siddapura polis karakoluna şüpheli hakkında şikayette bulundu.

Kimliği Adi Narayana Naidu olarak tanımlanan 23 yaşındaki şüpheli, hayatını kaybeden meclis üyesi D.K. Adi Narayana Naidu'nun torunu.

Naidu pazartesi günü gözaltına alındı fakat daha sonra Hindistan'ın ceza hukuku yasası ve Hayvanlara Zulmü Önleme Yasası uyarınca işlem uygulandıktan sonra aynı gün serbest bırakıldı.
 

Lara'nın cenazesine, Hindistan'daki muhalefet partisi Hindistan Ulusal Kongresi'yle birlikte çalışmış olan, Kannada etnik grubuna ait aktris ve siyasetçi Divya Spandana da katıldı. Oyuncu, polisin eski meclis üyesinin torununa karşı eyleme geçmesi için Twitter'da baskı yaptı.

Spandana sokak köpeğinin ölümünün ardından taziye için bir Instagram hikayesi de paylaştı.
 


Paylaşımında, "Lara'nın cenazesine katılımı, özellikle de gelip üzüntülerini dile getiren çocukları görmek bana umut verdi" dedi.

Spandana, "Onlardan öğreneceğimiz çok şey var. Mazlumları ve sesini duyuramayanları sevgi ve şefkatle koruyacaklarını biliyorum. Çocuklar özverili, empati ve tutku sahibi. Daha iyi olmak ve daha iyisini yapmak için ilham alıyorum" diye ekledi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU