Hırsız papağan çaldığı kamerayla havadan çekim yaptı

Kea papağanları doğa gezisine çıkan ailenin bardaklarını da çaldı

Kea papağanları, çakılları kullanarak kendi tüylerini temizlemeyi de öğrenmişti (Unsplash)

Yeni Zelanda'da bir papağan, doğa gezisi yapan bir ailenin kamerasını çalıp çekim yaptı.

Güney Adası'ndaki Fiordland bölgesinde yer alan Kepler Yolu'nda yürüyüş yapan bir aile, manzara izleme noktasında dinlenirken Kea papağanlarıyla karşılaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Verheul ailesi kuşları çekmek için kamerayı yerleştirdikten kısa süre sonra papağanlardan biri kamerayı kaptığı gibi havalandı ve Fiordland Ulusal Parkı'nı yukarıdan çekti.

Ulusal parktaki bitki örüntüsünün kameraya yansıdığı görüntülerde, papağanın tepeden aşağı doğru bir süre uçtuktan sonra yere inip GoPro'yu gagalamaya başladığı görülüyor.

Yeni Zelanda'nın ünlü televizyon programı Seven Sharp'a konuk olan Alex Verheul, "Aşağıdaki sesleri takip ettik, papağanların ağaçta olduğunu gördük. Bizim geldiğimizi duydular ve GoPro'yu bırakıp gittiler. Oğlum kuşların inebilmesi için iyi bir yer gibi görünen kayaların oraya gitti ve kamera oradaydı, hâlâ kayıt yapıyordu" dedi.

Verheul, kameranın tüm olup biteni kaydettiğini görünce şoke olduğunu belirtti.
 


Fakat bu ailenin kuşla ilk ve son karşılaşması olmadı. Gezilerinin ikinci gününde aile yürüyüş yaparken papağanlar gelip bu sefer sırt çantalarındaki bardaklardan bazılarını alıp götürdü.

Bilim insanları, geçen sene yaptıkları bir araştırmada nesli tükenme tehlikesi altında olan zeki Kea papağanlarına dokunmatik cihaz kullanmayı da öğretmişti.



Independent Türkçe, Guardian, 1 News

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU