Neil Young'ın Spotify'a maliyeti 2 milyar dolar oldu

Müzisyenler arasındaki trendin sürmesi halinde, şirket hisselerinin daha da değer kaybetmesi bekleniyor

76 yaşındaki Neil Young, Spotify'da aylık yaklaşık 6 milyon dinleyiciye sahipti (Reuters)

Spotify, dünyaca ünlü sanatçı Neil Young'la yaşadığı anlaşmazlıktan sonra 2,1 milyar dolar değer kaybetti.

Kanadalı söz yazarı ve şarkıcı 26 Ocak'ta yaptığı açıklamada, meşhur podcast yayıncısı Joe Rogan'ı programlarında Kovid-19'la ilgili yanlış bilgiler paylaşmakla suçlamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu bilgilere inananların yaşamını yitirebileceğini belirten Young, "Ya Rogan ya da Young. İkisi birden olmaz" diyerek ültimatom vermişti.

Spotify ise milyonlarca dolar ödeyerek satın aldığı ve platformun en çok dinlenen podcast'ini seçmiş ve Young'ın albümlerini kaldırmayı tercih etmişti.

Bu kararın ardından şirketin hisseleri, 26-28 Ocak tarihlerinde yüzde 6 değer kaybetti. Karşılaştırma için Netflix hisselerini örnek gösteren Variety, dijital yayın platformunun aynı tarihlerde yüzde 4,9 değer kazandığını bildirdi.

Spotify hissesi 27 Ocak'ı 171,32 dolarla kapatarak 19 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ayrıca halihazırda değer kaybeden şirketin hisseleri 1-25 Ocak tarihlerinde yüzde 25 düşmüştü.

Bununla birlikte müzik dinleme platformunun hisseleri 28 Ocak'ta yüzde 1 değer kazanarak 172,98 dolara yükseldi. 

Sonrasında Young'ın adımlarını takip eden bir başka Kanadalı sanatçı Joni Mitchell de Kovid-19'la ilgili yanlış bilgiler sebebiyle şarkılarının platformdan kaldırılmasını istedi. Müzisyenler arasında bu trendin sürmesi halinde, hisselerin daha da değer kaybetmesi bekleniyor.

 

Independent Türkçe, NME, Variety, CNN International, Diken

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU