Elon Musk'ın McDonalds'a yaptığı Dogecoin çağrısına Burger King'ten yanıt geldi

Musk, McDonalds'ın Dogecoin'i kabul ettiği durumda televizyonda çocuk menüsü yiyeceğini söylemişti

Twitter paylaşımlarıyla kripto para piyasasını hareketlendiren Musk, özellikle de Dogecoin'e desteğiyle biliniyor (Reuters)

Elon Musk'ın  fast-food markası McDonalds'a yaptığı Dogecoin çağrısına bir başka ünlü restoran zincirinden yanıt geldi. Burger King'in resmi Twitter hesabından yapılan paylaşım, Dogecoin destekçilerini umutlandırdı.

Sık sık kripto para paylaşımları yaparak piyasayı etkileyen teknoloji milyarderi, 25 Ocak'ta paylaştığı gönderide "McDonalds, Dogecoin'i kabul ederse televizyonda bir 'happy meal' ('mutlu yemek' anlamına gelen bir çocuk menüsü) yiyeceğim" diye yazmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan McDonalds'tan bu çağrıya olumlu yanıt gelmemişti. Ünlü restoran zincirinin cevabında "Tesla da 'grimace coin' kabul ederse bunu yaparız" ifadeleri yer almıştı.

Grimace coin aslında internette yayılan, kripto paralarla ilgili birçok mem'den biriydi ve mor renkte bir madeni para olarak resmediliyordu.

Ancak McDonalds ve Musk arasındaki bu yazışmanın ardından, Grimace'in adının ve internette yayılan görüntüsünün kullanıldığı bir dizi token piyasaya sürülmüştü.

McDonalds'ın cevabını merakla bekleyen Dogecoin destekçileriyse bu durum karşısında hayal kırıklığına uğramıştı.

 


Öte yandan rakip firma Burger King'in Musk'ın tweet'ine yanıt olarak paylaştığı bir gönderi, topluluğu yeniden heyecanlandırdı ve "Dogecoin'e yeşil ışık" diye yorumlandı.

 


Restoran zincirinin paylaşımında, "Dadece bir kral, coin'lerin ne yaptığını anlar" ifadeleri yer aldı. Buradaki "kral" ifadesi, markanın "Burger Kralı" anlamına gelen adında yer alan "king"e bir göndermeydi.

Kullanıcılardan biri, "Hey Musk, bence Burger King'e gitmelisin. McDonalds'ın bunu yapacağından şüpheliyim" diye yazdı. Bir diğer kullanıcıysa şu soruyu sordu:

Burger King artık Dogecoin'le birlikte mi çalışacak?

 

Independent Türkçe, Screenrant

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU