Hindistan'da Müslüman kadınları taciz etmek için sohbet odası açan genç tutuklandı

Sohbet odaları, Müslüman kadınların fotoğraflarının internette açık artırmaya çıkarıldığı iki olayın hemen ardından geldi

17 Ocak'ta açılan sohbet odalarında kadınlara yönelik açıkça, aşağılayıcı yorumlar yapıldı (AFP)

Delhi polisi, Uttar Pradeş eyaletindeki Lucknow kentinden 18 yaşındaki bir kişiyi, Clubhouse'ta Müslüman kadınları taciz etmeyi hedefleyen bir sohbet odası açtığı iddiasıyla tutukladı.

Olay, iki sohbet odasındaki konuşmaların ekran kaydının Twitter'da viral olmasından sonra yaşandı.

Ekran kaydında 18 ila 20 katılımcının "Müslüman kadınların pembe mahrem yerlerini", "Müslüman bir anneyi" içeren "Oidipus kompleksini" ve diğer müstehcen ifadeleri tartıştığı görüldü.

17 Ocak'ta oluşturulan gruba "Müslüman kızlar Hindu kızlarından daha güzel" adı verilmişti. Aynı akşam oluşturulan diğer grubun ismi de "kızlar üst kasttaki erkeklerle evlenme ayrıcalığına sahip değil" olmuştu.

İlk sohbet odasının arkasında, gerçek ismi Rahul Kapoor olan, Bismillah adlı bir kullanıcının olduğu bildirildi. The Hindustan Times'a göre Kapoor bu grubu, Sallos kullanıcı adlı başka bir kişinin talimatları doğrultusunda kurduğunu söyledi. Genç adam, oluşturduktan sonra grup moderatörlüğünü Sallos'a devrettiğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Delhi polis kaynakları, ikinci kullanıcı adının arkasındaki kişiyi halihazırda belirlemiş olduklarını söylese de ayrıntılar henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Delhi Kadın Komisyonu başkanı Swati Maliwal, 18 Ocak'ta, Delhi Polisine yönelik bir bildiri yayımladı. Bildiride her iki grubun katılımcılarına karşı da harekete geçilmesi talep edildi. Bunu takiben Delhi polisi, Hindistan Ceza Kanunu'nun çeşitli bölümleri kapsamında kimliği belirsiz kişilere karşı polis soruşturmaları açtı.

Sohbet odaları, Müslüman kadınların fotoğraflarının internette açık artırmaya çıkarıldığı iki olayın hemen ardından geldi.

1 Ocak'ta Hindistan genelinde gazeteciler, sanatçılar, avukatlar, öğrenciler ve ülkenin mevcut siyasi iklimini sosyal medyada eleştirenler de dahil olmak üzere yüzlerce Müslüman kadın, "Bulli Bai" uygulamasında kendi fotoğraflarının kullanıldığını tespit etmişti. Söz konusu fotoğrafların "satılık" olduğu öne sürülmüştü.

"Bulli Bai"ye benzer bir internet sitesi ve uygulama olan "Sulli Deals" da geçen yılın başlarında ortaya çıkmıştı. O da "satış" için önde gelen Hintli Müslüman kadınların fotoğraflarını barındırıyordu. "Bulli Bai" kapatılmadan önce bir gün yayında kalırken, "Sulli Deals" haftalarca erişilebilir durumda kalmıştı.

Sosyal medyadaki tepkinin ardından çok sayıda kadın şikayette bulunmuştu. Farklı dini ve siyasi görüşlere sahip yorumcular, Hindistan'daki Müslüman kadınlara yönelik taciz eylemleri oluşturduğunu söyledikleri uygulamaları kınamıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU