Ünlü Şark Ekspresi geri dönüyor

Tren hatları 2023'te açılacak

Şark Ekspresi, La Dolce Vita'yı faaliyete sokuyor (Dimorestudio)

Lüks tren yolculuğu hizmeti sunan ünlü Şark Ekspresi geri dönüyor.

Avrupa'nın 14 bölgeye yayılan birkaç popüler güzergahından geçen 6 tren seferi sunan La Dolce Vita programı 2023'te faaliyete başlayacak.

Yolcular, Dimorestudio'nun tasarladığı, 1960'lar ve 1970'lerin esintilerini taşıyan trenlerde uçağa binmeye gerek kalmadan seyahat ederek 5 yıldızlı konforu deneyimleyebilir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Her trende 12 lüks kabin, 18 suit, bir onur konuğu suiti ve İtalyan şaraplarının yanı sıra haute cuisine (seçkin ve lüks yemek hizmetini ifade eden bir gastronomi terimi -ed.n.) servis edilen bir yemek vagonu yer alıyor.

Seyahatlerin çoğu İtalya'da başlayarak yolcuları Alpler'den, ülkenin kırsal kesiminden veya İtalya'nın güney sahillerinden geçiriyor.

Roma'dan Paris'e, İstanbul'a ve Split'e giden uluslararası üç güzergah da mevcut olacak.

Roma'daki kısa süreli konaklamalar 2024'te açılması planlanan ilk Şark Ekspresi oteli Minerva'da gerçekleşecek. Yolcuların Roma Termini İstasyonu'nda içecek servisinin yapılacağı Şark Ekspresi lüks bekleme salonuna özel erişim hakkı da olacak.
 

şark-ekspresi-dimorestudio.jpg
Dolce Vita'nın yemek vagonu (Dimorestudio)


Accor şirketine ait Raffles ve Şark Ekspresi'nin CEO'su Stephen Alden şunları söyledi:

Şark Ekspresi'nin rafine göçebe ruhunu yeni nesil gezginler için hayata döndürmek heyecan verici.

Orijinal tren güzergahı kültürleri -Şark'la Garp'ı, tarihle moderniteyi- paradoksal şekilde bir araya getirmesi bakımından yenilikçiydi.

Seyahat ustaları olarak bu eski dünyayı, hayranlık uyandıran 'başka yere yolculuğu' yeniden canlandırmak ve belli paradoksları uzlaştırmak istiyoruz: bir yolculuk ve bir varış noktası, şaşkınlık ve ilham, hareket ve tefekkür.

Arka planda nefes kesici manzaralar ve farklı kültürlerin eşsiz bir karışımıyla, gezginlerin İtalya'da Şark Ekspresi'nin La Dolce Vita'sıyla unutulmaz deneyimler yaşayacağınıza eminiz.

Arsenale S.p.A'in CEO'su Paolo Barletta da şunları ekledi:

Yolculuğun kendisi varış noktası haline geliyor. İtalya hiç bu kadar yakın ve heyecan verici olmamıştı.

Avrupa'yı uçağa binmeden seyahat etmek gelecek yıllarda popülerliğini artıracak gibi görünüyor. 2020'de 4 demiryolu şirketi birkaç yıl önce mali nedenlerle iptal edilen hatları hayata döndürerek kıtanın gece treni bağlantı ağını güçlendirmeyi planladıklarını açıklamıştı.

Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn ve Fransa, İsviçre ve Avusturya'daki ana ulusal tren operatörleri de gelecek senelerde bir dizi yataklı tren hizmetini yeniden uygulamaya koymayı planladıklarını söylemişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU