900 çalışanı Zoom görüşmesiyle kovan CEO: İşinize şu andan itibaren son verilmiştir

Görüşmenin görüntülerinde bir çalışanın "Aman Tanrım, buna inanamıyorum. Bu gerçek değil. Ah hayır, bu yaşanıyor olamaz" dediği duyulabiliyor

ABD merkezli bir dijital ipotek kredisi şirketinin CEO'sunun Noel sezonu öncesinde yaptığı bir Zoom görüşmesinde 900 kişiyi işten çıkardığı bildirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen hafta gerçekleştiği bildirilen görüntülü görüşmede, Better.com'un başkanı Vishal Garg'ın maliyet düşürme uygulaması kapsamında şirketin ABD ve Hindistan'daki çalışanlarının yaklaşık yüzde 15'inin işine aniden son verildiğini söylediği duyuluyor. Görüşmenin doğrulanmayan bir kaydı YouTube'ta geniş çapta paylaşıldı.

Garg'ın çalışanlarına "Eğer bu görüşmedeyseniz işten çıkarılan şanssız grubun parçasısınız demektir. Buradaki işinize şu andan itibaren son verilmiştir" dediği duyulabiliyor.

CEO, duyurusuna piyasanın değiştiğini ve şirketin hayatta kalabilmek için piyasaya ayak uydurması gerektiğini söyleyerek başlıyor.

Bu duymak isteyeceğiniz bir haber değil. Ama sonuçta bu benim kararımdı ve bunu benden duymanızı istedim. Bu kararı vermek gerçekten, gerçekten çok zordu. Kariyerimde ikinci kez bunu yapıyorum ve bunu yapmayı hiç istemiyorum. Son seferde ağlamıştım. Bu sefer daha güçlü olmayı umuyorum.

Şirketin yaklaşık yüzde 15'ini işten çıkarıyoruz.

Garg toplu işten çıkarmaların nedeni olarak piyasa etkinliğini, üretkenliği ve performansı gösterdi.

CEO, işten çıkarılan ABD'li çalışanların tamamının 4 haftalık tazminat, primlerini şirketin ödeyeceği bir aylık tam ve iki aylık kapsamlı sigorta alacağını söyledi.

CNN Business'ın haberine göre şirketin işe alımda çeşitlilik, eşitlik ve katılım elemanları da işten atılanlar arasındaydı.

Video görüşmesinden bir dizi görüntü sosyal medyada paylaşılıyor. Videolardan birinde (şirketin çalışanı olduğu anlaşılan) görünmeyen katılımcının duyuru karşısında yaşadığı şoku dile getirdiği duyuluyor.

Söz konusu kişinin kayıt süresince "Bu gerçek değil. Aman Tanrım, buna inanamıyorum. Bu gerçek değil. Ah hayır, bu yaşanıyor olamaz" dediği duyuluyor.
 


Şirketin finans direktörü Kevin Ryan, CNN'e yaptığı açıklamada "İşten çıkarmalar yapmak zorunda kalmak, hele yılın bu zamanında, yürek burkan bir şey" dedi.

Ryan "Fakat sağlam bir bilançoyla azaltılmış ve odaklanmış bir iş gücü birleşince bizi radikal şekilde gelişen emlak piyasasında hücuma geçmeye hazırlıyor" diye ekledi.

2016'da kurulan Better.com kısa süre önce 750 milyon dolar (yaklaşık 10 milyar TL) yatırım aldı ve halka açılmaya hazırlanıyor. CNN, şirketin bilançosunda 1 milyar dolar (yaklaşık 13,5 milyar TL) bulundurmaya hazırlandığını bildirdi.

Garg'ın geçen haftaki olaydan önce de tartışma yarattığı bildiriliyor.

Forbes dergisinin 2020'de ele geçirdiği bir e-postada, Garg personele şunları yazmıştı:

KAHRETSİN ÇOK YAVAŞSINIZ. Bir grup APTAL YUNUSSUNUZ... BU YÜZDEN DURUN. DURUN. DERHAL DURUN. BENİ REZİL EDİYORSUNUZ (yazım şekli ifadenin sahibine aittir).



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU