Devlet destekli hackerların saldırısına uğrayanlara Apple acil durum bildirimi yollayacak

(Unsplash)

Apple, devlet destekli hackerların saldırısına uğrayan kişilere acil durum bildirimleri gönderecek.

Şirketin "Apple tehdit bildirimleri" adını verdiği özellik, kullanıcılara hacklenmekte olduklarını bildirecek ve izlemeleri gereken adımlar konusunda tavsiyelerde bulunacak.

Söz konusu bildirim ve tavsiyeler, kullanıcının Apple kimliğiyle kaydedilen tüm adreslere bir e-posta ve iMessage bildirimi olarak gelecek. Kullanıcılar Apple'ın internet sitesine giriş yaptığında da bu bildirim ve tavsiyeleri görecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlet destekli hack saldırıları, daha sıradan siber suçluların gerçekleştirdiklerinden çok daha karmaşık olma eğilimine sahip.

Bu durum onları tespit edilmesi çok daha zor hale getirebiliyor. Aynı zamanda da üst düzey, savunmasız veya önemli kişilere karşı kullanılmaya yatkın oldukları anlamına geliyor.

Apple, bildirimlerinin alıcılarının muhtemelen çok sınırlı sayıda olacağını ve halihazırda bu tarz saldırılara uğrama riski taşıdığının farkında olabileceğini belirtti. Şirketin destek sayfasında "Bu kullanıcılar oldukları kişi veya yaptıkları iş nedeniyle bireysel olarak hedef alınıyor" ifadesi mevcut.

Geleneksel siber suçluların aksine devlet destekli saldırganlar, çok az sayıdaki belirli kişileri ve cihazlarını hedef almak için ender görülen kaynaklar kullanır, bu da söz konusu saldırıları tespit etmeyi ve önlemeyi çok daha zorlaştırır. Devlet destekli saldırılar son derece karmaşıktır, geliştirilmesi milyonlarca dolara mal olur ve genellikle kısa ömürlüdür.

Kullanıcıların büyük çoğunluğu asla bu tarz saldırıların hedefi olmayacak.

Apple, kişileri korumaya çalıştığı hacklemenin karmaşıklığının, şirketin bazen yanlış alarmlar göndereceği ve de her saldırıda bildirim gönderemeyeceği anlamına geldiğini belirtti.

Şirket ayrıca saldırganların onları atlatamayacağından emin olmak için bildirimleri neden gönderdiğinin ayrıntılı bilgisini veremeyeceğini açıkladı.

Yeni özelliği duyuran destek sayfasında kullanıcıların tamamına her türlü saldırıya karşı uygun şekilde korunduklarından emin olmaları tavsiye edildi. Buna cihazları güncel tutmak, parola kullanmak, güçlü şifreler oluşturmak, sadece güvenli uygulamaları yüklemek ve güvenilir birinden gelmeyen bağlantı veya eklere tıklamamak da dahil.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU