İki protestocuyu öldürüp beraat eden Rittenhouse, Biden'ı suçladı: Beni karalamaya çalışıyor

"Açıklama yapmadan önce olguları anlayın"

Rittenhouse, Biden'ın geçen yıl eylülde attığı tweetle kendisini beyaz üstünlükçülükle ilişkilendirdiğini savundu (Reuters)

ABD'de ırkçılık karşıtı protestolarda iki kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına sebep olan Kyle Rittenhouse, beraat kararından sonra verdiği röportajda ABD Başkanı Joe Biden'ı suçladı.

18 yaşındaki Rittenhouse, 25 Ağustos 2020'de ABD'nin Wisconsin eyaletindeki Kenosha bölgesinde düzenlenen Siyahilerin Hayatları Önemlidir protestolarında iki kişiyi vurarak öldürmüş, bir kişiyi de yaralamıştı.

Rittenhouse, cuma günü görülen davada suçsuz bulunmuş ve beraat etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox News'da katıldığı röportajda Rittenhouse, sunucunun "ABD Başkanı'nın size beyaz üstünlükçü demesini nasıl karşılıyorsunuz?" sorusuna, "Sayın Başkan, size bir şey söylemek istiyorum. Tekrar dönüp davayı izlemenizi ve bir açıklama yapmadan önce olguları anlamanızı tavsiye ederim" yanıtını verdi.

Söyleşinin devamında Biden'ı suçlayan Rittenhouse, "Gerçekten bir fesatlık. Böyle bir şey söyleyerek adımı karalıyor" dedi.

Rittenhouse'un sözleri, 2020 ABD Başkanlık Seçimleri'nden önce Biden'ın attığı bir tweete göndermede bulunuyor. 
 


Kenosha'da yaşananlardan sonra seçim döneminde katıldığı bir başkanlık münazarası programında, dönemin ABD Başkanı Donald Trump'a beyaz üstünlükçü toplulukları ve milis gruplarını kınayıp kınamayacağı sorulmuştu.

Trump ise siyasi şiddetin solun sorunu olduğunu savunarak beyaz üstünlükçü Proud Boys grubuna destek verdiğini açıklamıştı.

Biden da henüz ABD Başkanı adayıyken eylülde attığı bir tweette, Trump'ın sözlerinin yer aldığı ve Rittenhouse'un elinde saldırı tüfeğiyle protestolarda görüldüğü bir video paylaşarak "Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, dün geceki münazarada beyaz üstünlükçüleri tanımamayı reddetti" demişti.



Independent Türkçe, New York Post, Business Insider

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU