Oğlunu kaybeden Nick Cave, üç yaşındaki komşusu Esme için çocuk kitabı yazdı

Ünlü sanatçı, kitabın çizimlerini de kendisi yaptı

Nick Cave, 2013'te Push The Sky Away adlı albümünün tanıtımı için Mexico City'ye gitmişti (AP)

Avustralyalı şarkıcı Nick Cave kendi çocuk kitabını yazıp çizimlerini yaparak hayranlarını şaşırttı.

NME'nin haberine göre Cave halihazırda ön siparişe açık olan The Little Thing (Küçük Şey) adlı kitabı üç yaşındaki komşusu Esme için yazmış. Kitap, 15 Kasım'da piyasaya sürülecek. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cave internet sitesinde kitaba dair şu ifadeleri kullandı:

Kişiliğinin gerçek doğasını keşfetmek için destansı bir maceraya atılan Küçük Şey'in hikayesi. Küçük Şey, 'Ben neyim?' diye soruyor. Yol boyunca Küçük Şey bir domates, bir tuvalet kağıdı, bir duş başlığı, bir kek ve bir mısır koçanı gibi çeşitli karakterlerle tanışıyor ve bu karakterler onu kendisini eğlenceli biçimde anlaması için yönlendiriyor.

The Little Thing'i satın alanlar kitabın sesli versiyonunu da ücretsiz olarak indirebilecek. Sesli versiyonda hikayeyi Cave okuyor ve müzikler de hem onun hem de grubu Bad Seeds'ten Warren Ellis'in imzasını taşıyor.

cave things.jpg
Cave'in çocuk kitabının kapağı (Nick Cave/Cave Things)

 

Müzisyen başka bir kitap projesindeyse 15 yaşındaki oğlu Arthur'un Temmuz 2015'te ölmesinin ardından yaşadıklarını anlatıyor. Arthur, Brighton'da LSD denedikten sonra uçurumdan düşerek ölmüştü. Müzisyen o günden bu yana çok az röportaj verdi. 

Faith, Hope and Carnage (İnanç, Umut ve Katliam) ismini taşıyan kitap Cave'in gazeteci Sean O'Hagan'la yaptığı 40 saatten uzun süren röportaja dayanıyor. 

Cave'in "yıllardır verdiğim ilk röportaj" diye tanımladığı Faith, Hope and Carnege ise 22 Eylül 2022'de piyasaya sürülecek. 

 

Independent Türkçe, NME, The Guardian

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU