Eşini memnun etmek için 360 derece dönen ev yaptı

72 yaşındaki adam, "Eşimin dırdırından bıkmıştım" dedi

Farklı hızlarda dönme özelliği bulunan ev etraftaki mısır tarlalarını, ormanları ve bir nehri görüyor (Reuters)

Bosna Hersek'te bir kişi, evinden sıkılan ve daha farklı manzaraları da görmek isteyen eşini memnun etmek için 360 derece dönen bir ev inşa etti.

Srbac bölgesinde yaşayan Vojin Kusic, "Eşimin sık sık dile getirdiği şikayetlerinden ve evi yeniden döşeyip durmasından bıktım ve 'Sana dönen bir ev yapacağım istediğin yöne çevirebilirsin' dedim" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ev, 72 yaşındaki Kusic'in tasarladığı 7 metrelik bir eksen üzerinde dönen bir mekanizmaya bağlı.

Kusic, "Ev en yavaş hızda tam bir dönüşü 24 saatte tamamlarken, en hızlı halinde de aynı dönüşü 22 saniyede tamamlıyor" dedi. Öte yandan,  Kusic'in eşiyse evle ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

İyi eğitim görme imkanının olmadığı fakir bir ailede yetiştiğini belirten Kusic, bu nedenle birtakım şeyleri kendi kendine üretmeyi öğrendiğini de anlattı.

dönen ev reuters.jpg
Kusic, evin dönmesini sağlayan özel mekanizmayı kendi yaptığını söyledi (Reuters)


Sırp kökenli Amerikalı mucit Nikola Tesla'yı örnek aldığını ifade eden Kusic, evi tamamen tek başına yaptığını söyleyerek "Bu bir icat değil. Sadece istek ve bilgi gerekli. Benim de yeterli vaktim ve bilgim vardı" dedi.
 

dönen ev reuters 2.jpg
Kusic, evin inşası sırasında bir kalp problemi yaşadığını fakat sonunda evi tamamlamayı başardığını ifade etti (Reuters)


360 derece dönen evin inşasının yaklaşık 6 yıl sürdüğünü belirten Kusic, evin sabit yapılara kıyasla depreme daha dayanıklı olduğunu da savundu.  



Independent Türkçe, Reuters, Mirror

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU