Dave Grohl: Kızıma ilk piyano dersini Paul McCartney verdi

Ünlü müzisyen, "Birlikte şarkı yazdılar" diye belirtti

Dave Grohl gençken gitar öğretmeni olmadığını ve Beatles dinleyerek gitar çalmayı öğrendiğini söylemişti (Fotoğraflar: AP)

Foo Fighters'ın solisti ve Nirvana'nın eski bateristi Dave Grohl, kızına ilk piyano dersini Beatles'ın efsanevi vokalisti Paul McCartney'nin verdiğini açıkladı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Storyteller isimli anı kitabı 5 Ekim'de yayımlanacak Grohl verdiği yeni röportajda McCartney'nin evine bir akşam yemeği için uğradığını ve 5 yaşındaki kızı Harper'la piyano çaldığını söyledi. 

The Graham Norton Show'a katılan Grohl şu ifadeleri kullandı:

Şarabımız ve pizzamız vardı, takılıyorduk ve Paul'ün gitme zamanı gelmişti. Paul ve eşi Nancy çıkıyorlardı ve odanın köşesinde bir piyano vardı, kendini tutamadı.

NME'nin aktardığına göre Grohl o sırada ne kadar şaşırdığını hatırlayarak şunları ekledi:

Böylece piyanonun başına oturdu ve 'Lady Madonna' çalmaya başladı… Lanet evimde! Şaşırmıştım, bunun olduğuna inanamamıştım.

Ünlü müzisyen sözlerini şöyle sürdürdü:

O sırada 5 yaşında olduğunu düşündüğüm kızım Harper, Paul McCartney'i piyanoda izledi ve mutfağa gitti, bir kahve fincanı aldı, içine biraz bozuk para koydu ve bahşiş kavanozu gibi piyanonun üstüne koydu. O zamanlar herhangi bir enstrüman dersi almamıştı ve oturup onun ellerini izledi. Birlikte oturdular ve McCartney ona nasıl çalacağını gösteriyordu ve birlikte bir şarkı yazdılar.

Grohl ertesi gün uyandığında Harper'ın "bir gece önce yazdıkları şarkıyı" çaldığını duyduğunu söyledi. 

Müzisyen daha sonra kızının baterist olmak istediğini söylediğini belirtti. 

Dave Grohl, BBC Breakfast'a verdiği röportajdaysa İsveçli müzik grubu ABBA'ya hayran olduğunu ve eğer teklif gelirse onlar için davul çalabileceğini söyledi

 

Independent Türkçe, NME, playtuşu

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU