Donald Trump: New York belediye başkanı olmayı çok isterim

Donald Trump, "Burada işleri yoluna koyabiliriz" diyor

Eski ABD Başkanı Trump, açıklamalarıyla gündemde kalmaya devam ediyor (Reuters)

Donald Trump, 11 Eylül saldırılarının 20. yıl dönümünde New York belediye başkanlığına aday olmayı "çok isteyeceğine" dair espri yaptı.

Trump cumartesi günü New York Polis Departmanı'ndan bir grup memur ve itfaiyeciyle Dünya Ticaret Merkezi'ne yapılan saldırıları anmak için bir araya geldiği sırada soruları yanıtladı.

Trump'a "Başkanlık için yarışmamaya, aday olmamaya karar verirseniz, New York belediye başkanlığına aday olmayı düşünür müsünüz?" diye soruldu.

Kahkahalar arasında alaycı bir ses tonuyla "Eh, bu ilginç bir soru" diye yanıtlayan Trump, "Bunu çok isterim. Burada işleri yoluna koyabiliriz" diye ekledi.

'Beyler, iyi şanslar, gidin ve çok başarılı olun' derdim. Bir hafta sonra 'Bu şehirde suç kalmadı' diye duyuru yaparlardı.

New York'un şu anki belediye başkanı Bill de Blasio'nun kamuoyunda düşük bir güven oyuyla karşı karşıya. Ayrıca dönemle ilgili kısıtlamalar nedeniyle kasımda yeniden yarışması olası değil.

Trump resmi bir açıklama yapmamasına rağmen kitle fonlaması ve mitingler yoluyla 2024'teki başkanlık yarışı için kapıyı açık tutuyor. Trump'ın ekibi 82 milyonundan fazlası (yaklaşık 693 milyon TL) son 6 ayda toplanan 100 milyon doların (yaklaşık 845 milyon TL) üzerinde para elde etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başkanlığa tekrar aday olup olmayacağı sorulduğunda ise olumlu yanıtı hazırdı.

Trump, "Ah, bu zor bir soru" dedi.

Eski başkan, "Aslında benim için kolay bir soru. Ne yapacağımı biliyorum. Fakat gerçeği bilmek istiyorsanız açıkçası saçmalık olan kampanya finansmanı yasaları açısından bunun hakkında henüz konuşmamamız gerekiyor. Ama bununla yaşamak zorundayız. Fakat bence mutlu olacaksınız" diye devam etti.

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham da dahil olmak üzere Trump'ın müttefiklerinden bazıları, daha önce Trump'ın 2024'te tekrar aday olacağını ima etmişti.

Bir zamanlar New Yorklu olan Trump ikametgahını Florida'ya taşımıştı. Şu anda Palm Beach'teki Mar-a-Lago tesisinde eşi Melania ve 15 yaşındaki oğlu Barron'la birlikte yaşıyor. 

Trump, cumartesi günü Washington DC'deki National Mall'da gösterilen, önceden kaydedilmiş bir açıklamada şöyle söyledi:

Ömür boyu New Yorklu biri olarak bu inanılmaz şehrin insanlarının gücüne ve direncine tanık olmak olağanüstüydü ve gerçekten de inanılmaz bir şehir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren:  Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU