R. Kelly davasında yeni tanık: "13, 14 yaşlarındaki Aaliyah'ı istismar ederken gördüm"

ABD'li rapçi hakkındaki istismar iddialarının gündeme geldiği dava ağustosta başlamıştı

R. Kelly, 2019'da Şikago'daki Leighton Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkmıştı (AP)

ABD'li R&B şarkıcısı R. Kelly'nin devam eden cinsel taciz davasında Kelly'nin merhum şarkıcı Aaliyah'ı 13 veya 14 yaşlarındayken istismar ettiği iddia edildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The New York Post'un bildirdiğine göre pazartesi Brooklyn'de gerçekleşen duruşmada Kelly'nin aleyhinde ifade veren ve "Angela" diye anılan dansçı 1992 veya 1993'te Kelly'nin o sırada reşit olmayan şarkıcıyı istismar ettiğini dile getirdi. 

Kelly'nin performanslarında dansçı olarak yer alan Angela, şaka yapmak amacıyla bir arkadaşıyla birlikte Kelly'nin turne otobüsünün arkasındaki yatak odasına gittiklerini söyledi. Angela o sırada yaşananları şu ifadelerle aktardı:

Robert ve Aaliyah'ı cinsel bir pozisyondayken gördüm.

Angela gördüklerinin ardından kapıyı hızla kapattığını ve olaya dair sonrasında hiç konuşmadığını belirtti. Mahkemede Kelly'yi suçlayan 10 kişiden biri olan Angela kendisinin de 14 veya 15 yaşlarındayken Kelly'yle cinsel ilişki yaşadığını dile getirdi. 

Daha önce ifade veren eski turne menajeri Demetrius Smith de o dönem 20'li yaşlarının ortasında olan Kelly'nin hamile kaldığını düşündüğü için Aaliyah 15 yaşındayken onunla yasadışı biçimde evlendiği öne sürmüştü. Kelly'yle evlendikten neredeyse hemen sonra ayrıldığı bildirilen Aaliyah 2001'de 22 yaşındayken bir uçak kazasında hayatını kaybetmişti. 

The New York Times'ın aktardığına göreyse mahkemede ifade veren ve kendisini Alex olarak tanıtan erkek tanıklardan biri, Kelly'nin kendisini 16 yaşındayken istismar ettiğini söyledi. Alex, Kelly'yle 20 yaşından itibaren birlikte olmaya başladığını ve yaklaşık 12 yıl boyunca şarkıcının "beynini yıkadığını" söyledi. 

Gerçek ismi Robert Sylvester Kelly olan 54 yaşındaki şarkıcı seks amaçlı insan ticareti, cinsel istismar ve çocuk istismarı gibi birçok suçlamayla yargılanıyor. Rapçinin genç yaştaki kızları "tarikatına" alıp istismarda bulunduğu da daha önce dile getirilen iddialar arasındaydı

Şarkıcı hakkında 1996'dan başlayarak çeşitli davalar açılmıştı. Kelly, 2008'de çocuk istismarıyla yargılandığı davada beraat etmiş ancak 2013'te başka skandallarla gündeme gelmişti. ABD'li rapçi hakkındaki yeni iddiaların dile geldiği dava ağustosta görülmeye başladı

 

Independent Türkçe, The New York Times, The New York Post, CNN Türk, Forbes

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU