Güney Afrika, Sinovac deneyinde çocukları aşılıyor

Güney Afrika, Çin'in Sinovac Biotech şirketinin Kovid-19 aşısının çocuklara yönelik üçüncü faz klinik deneyleri kapsamında çocukları ve ergenleri aşılamaya başladı

Sinovac Biotech aşısının deneylerinde ilk olarak aşılanan çocuklar (AP)

Çin'in Sinovac Biotech firmasının Kovid-19 aşısının 6 ay ile 17 yaş arasındaki çocuklarda yapılan üçüncü faz klinik deneyleri kapsamında, Güney Afrika gençleri ve çocukları aşılamaya cuma günü başladı.

Çalışma çocuklarda Kovid-19 vakalarına karşı iki doz CoronaVac'ın etkinliğini değerlendirecek ve Güney Afrika'daki 2 bin katılımcının yanı sıra Kenya, Filipinler, Şili ve Malezya'dan 12 bin katılımcıyı içerecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Deney, Güney Afrika'nın sağlık ürünleri düzenleme kurumu SAHPRA'nın onayının ardından, cuma günü ülkenin başkentlerinden biri olan Pretorya'daki Sefako Makgatho Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde başladı.

Sinovac yaptığı açıklamada "Çalışmanın birincil amacı, çocuklarda ve ergenlerde doğrulanmış semptomatik Kovid-19 vakalarına karşı iki doz CoronaVac'ın etkinliğini değerlendirmektir" ifadelerini kullandı:

Etkinlik, hastaneye yatış ve ağır Kovid-19'a karşı da değerlendirilecek.

Güney Afrika'daki çalışmanın baş koordinatörü Dr. Sanet Aspinall şunları söyledi:

Sinovac güvenli bir aşıdır. CoronaVac aşısı güvenlidir ve sıvısal bağışıklık geliştirir.

Afrika'daki enfeksiyonların yüzde 35'inden fazlasının kaydedildiği Güney Afrika, 2,8 milyon onaylanmış vaka ve 84 binden fazla ölümle Kovid-19'dan hayli sert bir darbe aldı. Son aylarda delta varyantı ülkede yeni bir artışa neden oldu; son 24 saatte 6 bin 270 yeni enfeksiyon ve 175 ölüm kaydedildi.

7 milyondan fazla Güney Afrika sakini, Johnson & Johnson veya Pfizer-BioNTech aşılarıyla tam olarak aşılandı ve ülkenin 2022'den önce 60 milyonluk nüfusunun en az 40 milyonunu aşılama hedefini karşılamak için 18 yaş ve üzerindeki tüm Güney Afrikalılar aşı olmaya teşvik ediliyor. Fakat günde en az 300 bin kişilik günlük aşılama hedeflerine ulaşmakta zorlanıyorlar.

Cuma günü Sağlık Bakanı Joe Phaala, Güney Afrikalılar için dijital aşı sertifikaları hazırlanacağını duyurdu ve hükümet insanları aşı olmaya zorlamayacağını belirtse de bazı işletmeler halihazırda çalışanları için aşıların zorunlu olacağını açıklamış durumda.

Aşılanmamış müşterilere hizmet verip vermeme tercihi, restoranlar ve barlar gibi bireysel işletmelerin sahiplerinin ve perakendecilerin takdirine bağlı olacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/africa

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU