Forbes, 2021'in en çok kazanan tenisçilerini açıkladı

Sporcuların sponsorluk gelirleriyle turnuvalardan elde ettikleri gelirler arasında büyük fark var

Listenin ilk sırasında yer alan Roger Federer ilk 10'da turnuvalardan en az gelir elde eden sporcu (AFP)

Tenis dünyasının bu yıl en çok kazanan isimleri açıklandı. Roger Federer, Serena Williams, Naomi Osaka, Novak Djokovic ve Rafael Nadal gibi tenise damgasını vurmuş isimler listenin başını çekiyor. 

Forbes'un hazırladığı listeye göre sporcular kortta elde ettikleri gelirlerin daha fazlasını kort dışında kazandı. Ünlü tenisçilerin farklı markalarla yaptığı sponsorluk anlaşmaları gelir kalemlerinin ciddi bir kısmını oluşturuyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5. Rafael Nadal

En çok kazanan 5. isim olan Rafael Nadal turnuvalardan 4 milyon dolar (yaklaşık 33 milyon TL) kazanırken kort dışında 23 milyon dolar (yaklaşık 192 milyon TL) gelir etti. "Toprağın Kralı" lakaplı İspanyol raket kendi jenerasyonunun en büyük sporcuları arasında yer alıyor. 

4. Novak Djokovic

Öte yandan 4. sırada bulunan Novak Djokovic turvulardan 8 milyon dolar (yaklaşık 67 milyon TL) kazanırken kort dışında 30 milyon dolar (yaklaşık 250 milyon TL) elde etti. Sırp raket temmuzda Wimledon'da 20. Grand Slam tunuvasını kazanarak Federer ve Nadal'la eşitliği sağlamıştı. Djokovic şu an Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) sıralamasına göre erkeklerde bir numaralı tenisçi. 

3. Serena Williams

Listenin üçüncüsüyse Amerikalı ünlü tenisçi Serena Williams. Williams 1,5 milyon dolar (yaklaşık 12 milyon TL) katıldığı tunuvalardan 40 milyon dolar (yaklaşık 333 milyon TL) da imzaladığı anlaşmalardan elde etti. Williams 23 Grand Slam şampiyonluğuyla rekoru elinde tutuyor

2. Naomi Osaka

Son dönemde büyük bir sıçrama yaşayan 23 yaşındaki Naomi Osaka da 5,1 milyon dolar (yaklaşık 42 milyon TL) tunuvalardan 55 milyon dolar (yaklaşık 457 milyon TL) kort dışındaki anlaşmalarından kazandı. Osaka, 2018'de ABD Açık'ta Serena Williams'ı mağlup ederek kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etmişti. 

1. Roger Federer

Birinci sırada yer alan İsviçreli sporcu Roger Federer'in sponsorluk anlaşmalarıyla turnuvalardan kazandıkları arasında ciddi bir uçurum bulunuyor. Federer 90 milyon dolar (yaklaşık 747 milyon TL) sponsorluk geliri elde ederken yalnızca 0,6 milyon dolar (yaklaşık 5 milyon TL) turnuvalardan kazandı. 

İlk 5 sporcunun ardından gelen isimlerse Kei Nishikori, Daniil Medvedev, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas ve Ashleigh Barty. 

 

Independent Türkçe, Forbes, International Business Times

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU