Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas'ın aşı yorumlarına hükümetten tepki: "Yeterli bilgisi yok"

Tsitsipas, "Yeterince test edilmedi ve yan etkileri var. Zorunlu olmadığı sürece herkes kendisi adına karar verebilir" demişti

Stefanos Tsitsipas, Profesyonel Tenisçiler Birliği’nin ilk 10 sıralamasına giren en genç tenisçi olmuştu (Reuters)

Yunan tenisçi Stefanos Tsitsipas’ın sadece zorunlu tutulması şartıyla Kovid-19 aşısı olacağını söylemesine Yunan hükümetinden tepki geldi.

Tsitsipas, salı günü ABD’de düzenlenen Western&Southern Açık turnuvasında yapılan basın toplantısında kendisine koronavirüs aşısıyla ilgili yöneltilen soruya "Bir noktada aşı olmam gerecek, bundan eminim. Fakat şimdiye kadar bu, müsabakalarda yarışmak için zorunlu tutulmadı, bu yüzden ben de aşı olmadım" demişti.

23 yaşındaki tenisçi, Yunan basınına açıklamalarındaysa "Aşı karşıtı değilim ama benim yaşımdaki birinin olması için herhangi bir sebep görmüyorum. Yeterince test edilmedi ve yan etkileri var. Zorunlu olmadığı sürece herkes kendisi adına karar verebilir" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hükümet yetkilisi Ioannis Oikonomou ise genç raketin sözlerine tepki göstererek "Aşılanma ihtiyacı hakkında konuşacak bilgiye ve araştırmalara sahip değil" dedi.

Yerel gazetelerde yer alan haberlere göre Oikonomou, halkın aşılanmaya dair sağlık uzmanlarının paylaştığı bilgilere kulak vermesi gerektiğini vurguladı.

"Stefanos Tsitsipas harika bir sporcu, spordaki yetenekleri ve ülkedeki spora yaptığı katkı sorgulanamaz" diyen Oikonomou, Tsitsipas gibi geniş platforma sahip ünlülerin aşı hakkındaki yorumlarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Kovid-19 aşısı tenis dünyasını ikiye bölmüştü.

Ünlü tenisçi Novak Djokovic, nisanda aşıların zorunlu olmasını istemediğini söylemişti. Mayısta aşı olduğunu açıklayan Roger Federer ve Rafael Nadal ise sporcuların pandeminin bitmesinde önemli rol oynayacak pozisyonlarda örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtmişti.



Independent Türkçe, Ekathimerini, Reuters

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU