Oyun şirketinin fotoğrafı beklenmedik şekilde viral oldu

Raccoon Logic çalışanlarının fotoğrafı, çeşitlilikte görülen eksiklik nedeniyle viral olurken şirketin kurucu ortağı, daha fazla beyaz olmayan ve kadın eleman alacaklarına söz verdi

Raccoon Logic personelinin tamamının beyaz erkeklerden oluştuğunu gösteren fotoğraf viral oldu (Raccoon Logic)

Yeni bir video oyunu şirketi, personelinin tamamının beyaz erkeklerden oluştuğunu gösteren fotoğrafın viral olmasının ardından çeşitlilik eksikliğine dair eleştirilerin odağı oldu.

Montreal merkezli Raccoon Logic, işe alım politikalarını savunmak zorunda kaldı ve işe daha fazla beyaz olmayan ve kadın alma sözü verdi.

Olay, geçen ay oyun devi Activision Blizzard'ın çalışanlarını grev yapmaya iten, ayrımcı uygulamalara karşı sektör genelinde patlak veren bir isyanın ortasında gerçekleşti.

 

 

Raccoon Logic'in kurucu ortağı Alex Hutchison, Axios'a verdiği demeçte eleştiriyi anlayabildiğini söyledi fakat iki "önemli şerhi" olduğunu sözlerine ekledi:

Biri, çeşitliliğin toplumsal cinsiyetin ötesine geçmesi ve ben ekibimizde LGBTQ üyelerimiz olduğu için gurur duyuyorum. Ayrıca bu son aşama değil, sadece Raccoon Logic'in başlangıç noktası.

Hutchison, Raccoon'un, fotoğraf çekimine katılamayan bir kadın çalışanı da olduğunu söyledi.

"Farklı hayatlar sürmüş ve farklı hayat tecrübesine sahip kişilerin yanı sıra, fikir ve ifade çeşitliliğinin daha iyi oyunlara ön ayak olduğunu anlamak zor değil" diye ekledi.

Çalışanların fotoğrafı, Bloomberg muhabiri ve yazar Jason Schreier tarafından Twitter'da paylaşıldıktan sonra viral oldu.

Schreier, "2021'de yeni bir oyun stüdyosunun hâlâ böyle görünmesi bayağı çılgınca" ifadelerini kullandı.

Hutchinson buna, "Josan Schreier halihazırda trolllük yapmaya başladıysa, gerçekten de yeni stüdyonuzu açtığınıza emin olabilirsiniz" diyerek yanıt verdi.

 

Geçen ay Activision Blizzard'ın onlarca çalışanı, şirketin bir cinsel taciz davasına tepkisini protesto etmek için Kaliforniya, Irvine'deki genel merkezi topluca terk etti.

Kaliforniya'nın Adil İstihdam ve Barınma Departmanı (Department of Fair Employment and Housing - DFEH), genelde üniversitedeki öğrenci cemiyetlerinde "yaygaracı ya da aptalca" davranışlarla ilişkilendirilen ifadeyi kullanarak, şirketin "nüfuz eden 'frat boy' kültürünü işyerinde teşvik ettiğini" öne sürdü.

Davada kadın çalışanların "düşük ücretli" işlere verildiği ve işyerinde saldırı, ayrımcılık ve tacize maruz kaldığı da eklendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blizzard'ın DFEH tarafından çizilen "çarpık" tabloya, Activision'ın "Blizzard'ın bugünkü çalışma alanının" böyle olmadığını söyleyerek yanıt vermesi üzerine çalışanlar dehşete düştü.

Activision Blizzard Başkanı ve COO'su (baş işletme görevlisi) Daniel Alegre'nin 3 Ağustos'ta çalışanlara yazdığı bir mektupta, Activision'ın Blizzard Entertainment Başkanı J. Allen Brack'in şirketten ayrılacağı açıklanmıştı.

Raccoon Logic'in personelinin yaklaşık yüzde 75'i Journey to the Savage Planet oyununu yaratan Typhoon Studios'tan geliyor.

Hutchinson daha önce Ubisoft'ta çalışmış ve Assassin's Creed 3'ün yaratıcı yönetmenliğini yapmıştı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU