Yüzüklerin Efendisi hayranları, Amazon'un yüksek bütçeli yeni dizisinden gelen ilk kareye nasıl tepki verdi?

Fazla mı Tolkienleştirdiler?

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği'nden (Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) "Geçemeyeceksin" sahnesi 

Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) hayranları, Amazon'un yüksek bütçeli yeni TV uyarlamasından gelen ilk kareye çeşitli tepkiler verdi.

Dizi, J. R. R. Tolkien'in fantastik Orta Dünya'sında geçecek. Ancak hikaye, Peter Jackson'ın beğeni toplayan film üçlemesinden farklı bir zamanı konu alacak.

"The Lord of the Rings on Prime" (Yüzüklerin Efendisi Prime'da) isimli, doğrulanmış Twitter hesabı 2 Temmuz'da diziden bir manzara görüntüsü paylaşarak, "2 Eylül 2022'de yeni bir yolculuk başlıyor" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıllardır yapım aşamasındaki Yüzüklerin Efendisi dizisine dair beklentiler birçok hayranı mest etmişti.

Heyecanlı bir Twitter kullanıcısı, "AMAN TANRIM ÇIĞLIK ATIYORUM" ifadelerini kullandı.

Bir diğeri, "Tanrım" diye yazdı:

Bu kesinlikle harika görünüyor.

Bazılarıysa görüntünün uzak arka planındaki iki ağacın varlığını "Valinor Ağaçları" diye yorumladı. Bu, tasvir edilen manzaranın aslında Birinci Çağ'a ait olduğu anlamına geliyor. Öte yandan dizinin, Orta Dünya'nın İkinci Çağ diye adlandırılan dönemini konu edinmesi bekleniyordu. Ancak bu durum, birçok kişinin, dizinin aslında Tolkien'in Silmarillion koleksiyonundan uyarlanıp uyarlanmadığını merak etmesine neden oldu.
 

 

2 Eylül 2022'de yeni bir yolculuk başlıyor.
 

 

“Yeni bir yolculuk başlıyor” / O sırada hayranlar:

 

 

Bu YÜZÜKLERİN EFENDİSİ serisi için tek gerçek umudum, Orta Dünya'nın yeniden gerçek bir yer gibi görünmesi ve eskisi gibi olmaması.

 

 

Sekiz bölümlük YÜZÜKLERİN EFENDİSİ dizisine 465 milyon dolar harcanacak. Bölüm başına ortalama 60 milyon dolar (yaklaşık 505 milyon TL) ediyor, bu tiksindirici. Karşılaştıralım. Marvel Sinematik Evreni dizilerinin her birinin yaklaşık 25 milyon dolar (yaklaşık 210 milyon TL) ettiği söyleniyor. Bu diziyi Eru Ilúvatar'ın kendisi yapmış gibi görünüyor.


Diğer kullanıcılarsa görüntünün ön planında görülen figürün aslında elf Galadriel olduğunu öne sürdü.

Ancak bazı hayranlar gönderiye daha olumsuz tepkiler verdi. Bazıları da başka bir Yüzüklerin Efendisi uyarlamasının gerekli olup olmadığını sorguladı.

Bir kullanıcı, yapımı, "Tolkien'in fikri mülkiyet hakkını son kuruşuna kadar sağmakla" suçladı.

Bir diğeriyse, "Bir Yüzüklerin Efendisi b*** yapmam için bana yaklaşık yarım milyar dolar verilseydi, ilk talimatım 'bu noktada hepimizin bıktığı üçleme gibi görünmesini sağlanmak' olurdu, çok akıllıca" dedi.

Bölüm başına 60 milyon dolar civarında (yaklaşık 505 milyon TL) bütçeye sahip dizinin, şimdiye kadar çekilmiş en pahalı televizyon dizisi olması bekleniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU