How I Met Your Mother'daki 5 önemli nesnenin anlamı

Sevilen dizide kullanılan birçok nesne özel anlamlara sahipti

Dizinin ana karakterlerinden Ted ve Marshall'ı sırasıyla Josh Radnor ve Jason Segel canlandırmıştı (CBS)

Televizyon tarihinin en çok sevilen dizileri arasında yer alan How I Met Your Mother'da birçok nesne hikaye akışında özel anlamlar taşıyacak şekilde kullanılmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Orijinal dizinin How I Met Your Father isimli spin-off'unun hazırlık aşamasında olduğunun açıklanması ilk yapıma dair detayları yeniden gündeme getiriyor. Yeni dizide Hilary Duff başrolde yer alacak ve çocuklarına babalarıyla nasıl tanıştığını anlatacak. 

Öte yandan Ted, Robin, Barney, Lily ve Marshall'ın başından geçen maceraları ekranlara getiren ilk dizi yıllar içinde mavi korno ve sarı şemsiye gibi nesnelerle özdeşleşir hale gelmişti. Spin-off'un bu tip nesneleri yeniden ekranlara getirerek bir tür nostalji yaşatması hayli olası görünüyor. 

Screen Rant'in haberine göre dizinin kullandığı en ikonik nesnelerden biri olan sarı şemsiye gizemli anneyi temsil ediyordu. Ted'in Tracy'yle karşılaştığı ilk anda yer alan sarı şemsiye daha sonra dizinin sembollerinden birine dönüştü. 

 

1.jpg
(CBS)

 

Ted ve Marshall'ın dairelerine getirdikleri kılıçlarsa ikilinin dostluğunun işaretiydi. 

 

3.jpg
(CBS)

 

Dizideki önemli nesnelerden bir diğeri mavi kornoysa Ted'in kolayca elde edebileceği türden değildi. Ted'in Robin'le buluştuğu restoranda ekranlara gelen nesne ikilinin ilişkisinde önemli bir yere sahipti. Ted'in korno için epey mücadele vermesi gerekti, tıpkı Robin'le ilişkisinde olduğu gibi…

Ted'in komodininde görülen ananas dizinin tam olarak açıklanmadan bırakılan detayları arasındaydı. Dizinin silinen sahnelerinden birinde Ted'in onu Kaptan olarak tanınan George Van Smoot'un evinden çaldığı  ve konukseverliği temsil ettiği ortaya çıkmıştı. 

 

4.jpg
(CBS)

 

Bununla birlikte bazı nesneler de yokluğuyla önemli anlamlar taşıyordu. Barney'nin gururla taktığı ördekli kravatını Nora'nın ailesiyle tanışacağı zaman çıkarmak istemesi karakterin olgunlaştığına işaret ediyor gibi görünüyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU