Papa, halka "hummalı koşuşturmacadan" uzaklaşma çağrısı yaptı

Papa, halka bu yaz "nasıl ara verileceğini öğrenmeleri" tavsiyesinde bulundu

Angelus öğle duası için gelen Papa Francis halkı selamlarken (AP)

Papa Francis, halka modern hayatın stresinden uzaklaşmasını tavsiye etti.

Aziz Petrus Meydanı'ndaki her hafta pazar yaptığı öğle ayini sonrası konuşmasında Papa, dinleyiciler arasındaki yüzlerce kişiyi "gerçekten dinlenebilmeleri" için düzenli olarak telefonlarını kapatmaya çağırdı.

Bu, 84 yaşındaki papanın kalın bağırsağının bir kısmının alınması için ameliyat olduğu hastanedeki 11 günlük müşahedesinin ardından geçen hafta Vatikan'a dönmesinden bu yana kamuoyu karşısına ilk çıkışıydı.

Roma'daki Özel Gemelli Politeknik Hastanesi'nde iyileşirken 10. kattaki odasının balkonundan kalabalığa hitap eden Papa, ücretsiz evrensel sağlık hizmetinin "kıymetli faydasını" övmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Papa Francis en son konuşmasındaysa ameliyatı atlatmasından bahsetmedi fakat "dinlenme, tefekkür ve merhametin" değerini vurguladı ve şöyle ekledi: 

Bunun için yazdan faydalanalım.

Ajandalarımızın bize dayattığı hummalı koşuşturmacaya son verelim. Ara vermeyi, cep telefonunu kapatmayı öğrenelim.

Papa, 14 dakikalık konuşmasında sel felaketi nedeniyle 180'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve bazı evlerin tamamen yıkıldığı Almanya ve Belçika'da bulunanlar için endişelerini dile getirdi.

"Tanrı hayatını kaybedenlere kucak açsın ve ailelerine teselli versin" dedi.

Papa ayrıca Güney Afrika ve Küba'daki iç kargaşa ve protestoların sona ermesi için çağrıda bulundu.

Güney Afrika, apartheid'ın sona ermesinden bu yana en şiddet dolu haftalarından birini yaşamıştı. Son açıklanan ölü sayılarına göre eski cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın cezaevine girmesiyle başladığı bildirilen ayaklanmalarda 200'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Papa Francis, Güney Afrikalıların halihazırda Kovid-19 pandemisinin yol açtığı ekonomik ve tıbbi sorunlardan mustarip olduğunu belirtti. Barış çabaları ve ihtiyacı olanlara yardım için yürekten bir çağrıda bulunduğunu söyledi.

Aziz Petrus Meydanı'nda tezahürat yapanlar arasında Küba'daki hükümet karşıtı protestoculara destek maiyetinde pankart açan 100 civarında Kübalı Roma sakini bulunuyordu.

Küba'da bir hafta önce gıda ve ilaç kıtlığıyla elektrik kesintilerine karşı gösteriler başlamıştı. Küba, 1959'dan beri ABD'nin ekonomik ablukası altında. Bildirilenlere göre Küba, ticaret ambargosu yürürlüğe girdiğinden beri yaklaşık 6,5 trilyon TL kaybetti.
 

2OZ4VSG77JH2RMGRWUDVEFYTWI.jpg

Papa'nın konuşmasına katılan İtalyan Kübalılar topluluğu üyeleri (AP)


Küba'daki bazı göstericiler, ülkeyi 56 yıldır yöneten Komünist Parti'nin lideri Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel'e desteklerini ifade ederken bazıları siyasi değişim çağrısında bulundu.

Son gösterilerin bir nesildir yaşanan en büyük gösteri olduğu bildirildi.

Papa Francis şunları söyledi:

Bu zor zamanlarda sevgili Küba halkının, özellikle de daha çok acı çeken ailelerin yanındayım.

Barış, diyalog ve dayanışma içinde daha adil ve kardeşçe bir toplum inşa etmelerine yardım etmesi için Tanrı'ya dua ediyorum.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU