Ölüm tehditleri sebebiyle koruma ve silah ruhsatı talep etmişti… Berhan Şimşek: Mafyaya var bize yok

Aldığı ölüm tehditleri nedeniyle yaklaşık 6 ay önce koruma ve silah ruhsatı için girişimde bulunan eski CHP Milletvekili Şimşek'in talebine henüz yanıt verilmedi. Şimşek, "mafya babaları" üzerinden tepkisini gösterdi

Berhan Şimşek, koruma ve silah ruhsatı başvurusuna şimdiye kadar bir cevap verilmediğini söyledi / Fotoğraf: Habertürk

Devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey bazı yöneticilerinin yanı sıra tehdidin varlığına göre sanatçılar, siyasetçiler, diplomatlar ve yabancı misyon temsilcilerine koruma tahsis ediliyor.

Türkiye'de öteden beri tahsis edilen yakın koruma olayı tartışma konusu olagelmiştir. 

Öyle ki organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'e bile devlet tarafından koruma tahsis edildiği ortaya çıktı. 

Bu durumu bizatihi Sedat Peker, açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışmada, kendisine yakın koruma verildiğini itiraf eden Peker'in iddiasına Bakan Soylu ise "Benden önce verildi, dönemimde kaldırıldı" demişti.

Oldukça tartışılan bu durumla ilgili kurumlar da Peker'e koruma verildiğini kabul etmişti. 

Ancak aynı kurumların, tehdit edildiği gerekçesiyle koruma ve silah ruhsatı başvurusunda bulunan kimi kişilere yanıt vermediği öğrenildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili ve sanatçı Berhan Şimşek, bu kişilerden biri.

Siyasetçi ve sanatçı kimliğiyle tanınan, bilinen Şimşek, bilindiği gibi son dönemde tartışma programlarının da aranan ismi. 

Katıldığı televizyon programlarındaki açıklamalarından ötürü tehditler aldığını söyleyen Şişmek, bu nedenle yakın koruma ve silah ruhsatı talebinde bulunmuştu. 

"Vali militan, kaymakam militan" demiş, tehdit edilmişti

Bir televizyon programında valiler ve kaymakamlar için "militan" ifadesi kullandığından ötürü ölüm tehditleri almıştı. 

Şimşek, geçen ocak ayında İstanbul Valiliği'ne giderek kendisine yönelik tehditleri beyan edip koruma tahsis edilmesini istemiş, ardından da İstanbul Emniyeti'ne giderek silah ruhsatı başvurusunda bulunmuştu. 

Aradan geçen yaklaşık 6 aylık süre zarfında Şimşek'in bu talebine ne olumlu ne de olumsuz bir yanıt verildi. 

Konuyla ilgili olarak Independent Türkçe'ye konuşan Şimşek'in müracaatında henüz bir sonuç alamadığını belirtti. 

572936-1516023446.jpeg
Siyasetçi ve sanatçı Berhan Şimşek / Fotoğraf: Facebook


"Aylar önce başvurdum henüz bir cevap almadım"

Kendisine yönelik tehditlerini azalmasına rağmen devam ettiğini vurgulayan Şimşek, "Aylar önce başvurumu yaptım. Henüz bir cevap almadım" dedi. 

Talebine olumlu yanıt verilmesini umduğunu, bunun için de aralıklarla bir gelişme olup olmadığını öğrenmek için ilgili makamlarla görüştüğünü aktaran Şimşek, "Maalesef henüz ne bir ses ne bir seda var. Müracaatımda bir sonuç yok. Ama takipteyim" ifadelerini kullandı. 

Sonucu öğrenmek için kurumları aradığında kendisine "Hakkınızda suç duyuruları var" denildiğini kaydeden Şimşek, "Ne olmuş yani? Hakkımdaki suç duyuruları, talebim için engel değildir ki. Çağrıldığımda gider ifademi veririm" diye konuştu. 

"Mafyaya koruma ve silah ruhsatı var, bize yok" 

"Vali militan, kaymakam militan" ifadelerinden dolayı İçişleri Bakanlığı'nın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu anımsatan Şişmek şunları dile getirdi: 

"Ben bir yere gitmiyorum. Televizyon programlarına da katılmaya, görüş, düşünce dile getirmeye ve fikirlerimi anlatmaya devam ediyorum. Eskiye oranla elbette ki tehditler azaldı. Fakat yok olmuş değil. Çünkü bir trol tayfası var. Bunlar maaşlı saldırganlar. Ellerinden geleni yapıyorlar."

Organize suç örgütü lideri gerekçesiyle hüküm giyen kişilere dahi koruma verildiğini anımsatan Berhan Şimşek, tepkisini şöyle gösterdi: 

"Mafyaya var bize yok. Ne zaman verecekler? Birilerinin tehditlerinin gereğini yapmasını mı bekliyorlar? Daha önce size olup bitenleri anlatmıştım. O tarihten bu yana üzerinden kaç ay geçti? Henüz bir cevap alamadım."

"Silah taşımama vesile olanlar utanacaklar mı?" diye sormuştu

Sanatçı Berhan Şimşek, 28 Ocak 2021'de "Silah ruhsatı için başvurdum, koruma talep ettim" demiş ve şunları dile getirmişti: 

"Silah ruhsatı için başvurdum. Ne zaman verirler bilemiyorum. Koruma tahsis etmek de onları takdirinde. Vekil iken silah ruhsatı için başvurmayan bir insan aradan geçen 13 yılın ardından bugün gidip silah ruhsatı için müracaat ediyor. Bu bana göre Türkiye'nin 13-14 yılda geldiği durumu gözler önüne seriyor. Türkiye, can ve mal güvenliğinin olmadığı bir noktaya getirildi. Ben silahı taşımaktan utanacağım ama asıl utanç benim değil, Türkiye'nin bu durma düşürenlerindir. Ama o silahı taşımama vesile olanlar acaba utanacaklar mı?"
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU