Hyundai Avrupa CEO'su: 2020'lerin sonunda şehirlerde uçan arabalar olacak

Şirketin Avrupa operasyonları başkanı trafik tıkanıklıklarını ve salımları azaltacağını umduğu teknolojinin "geleceğimizin bir parçası" olduğunu söylüyor

Hyundai'nin S-A1 elektrikli Urban Air Mobility (Kentsel Hava Hareketliliği) tasarımı Las Vegas'taki 2020 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda sergilendi (AFP)

Hyundai patronlarından biri uçan arabaların 2020'lerin sonuna kadar şehir hayatının bir gerçeği haline geleceğinde ısrarcı.

Güney Koreli otomobil üreticisinin Avrupa operasyonlarının başkanı ve CEO'su Michael Cole, trafik tıkanıklıklarını ve salımları azaltacağını umduğu teknolojinin “gerçekten de geleceğin bir parçası” olduğunu söyledi.

Motor Üreticileri ve Satıcıları Derneği tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Cole şunları söyledi:

Bunu gerçekten hayata geçirebilmemiz için biraz zaman gerekiyor.

Fakat 2020'lerin ikinci yarısında kentsel hava hareketliliğinin ister şehir içinde, hatta ister şehirler arasında tıkanıklıkları gidermek ve salımları azaltmak için kesinlikle büyük bir fırsat sunacağını düşünüyoruz.

“Kentsel hava hareketliliği” terimi, mal teslim eden drone'ları ve uçan taksi görevi gören elektrikli araçları içeriyor.

Hyundai, Ocak 2020'de Las Vegas'taki CES teknoloji fuarında dikey kalkış ve iniş yapabilen elektrikli hava taşıtı prototipini tanıtmıştı.

Cole şunları ekledi:

Bu, şu anda çok önemli yatırımlar yaptığımız bir şey ve bunun gerçekten geleceğin bir parçası olduğuna inanıyoruz.

Birkaç yıl önce bana uçan arabaların ölmeden önce görebileceğim bir şey olduğu söylenseydi, buna inanmazdım.

Fakat bu, yenilikçi, akıllı ulaşım yöntemleri sunma konusunda gelecekteki çözümümüzün bir parçası.

Ocak ayında, uçan arabalar ve teslimat drone'ları için dünyanın ilk işlevsel havalimanının bu yıl içinde Coventry'de açılacağı açıklanmıştı.

Air One adlı sıfır salımlı arazi o zamandan beri Hyundai tarafından karşılanan 1,2 milyon sterlinlik (yaklaşık 15 milyon TL) bir devlet hibesi almıştı.

Şehirdeki Richoh Arena stadyumunun yakınındaki havalimanının açılışı, Coventry'nin 2021 Birleşik Krallık Kültür Başkenti olmasının kutlandığı etkinliklerle aynı zamana denk gelecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Havalimanı, Londra merkezli "hizmet olarak altyapı" girişimi Urban-Air Port tarafından uçan arabaların ve kargo drone'larının bir gün yolcuları ve malları taşımak için nasıl kullanılabileceğini göstermek adına araba devi Hyundai ortaklığında geliştiriliyor.

Havalimanı kasımda açıldığında ziyaretçiler Britanya'da geliştirilen büyük kargo drone'larının denendiğini fakat herhangi bir yolcu uçuşunun olmadığını görecek.

Fakat Air One, havalimanına gelenlere, barındırmayı planladığı check-in, bekleme salonu ve biniş hazırlıkları alanları da dahil olmak üzere yolcu ağırlama yeteneklerini gösterecek.

Press Association'dan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independence.co.uk/climate-change/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU