Britney Spears'ın ifadesi Black Mirror'ın Miley Cyrus'lı bölümüne benzetildi

"Miley Cyrus'lı 'Black Mirror' bölümü Britney Spears'tan mı ilham almıştı?"

Hayranlar, Britney Spears'ın bu hafta verdiği çarpıcı mahkeme ifadesiyle Black Mirror'ın bir bölümü arasında paralellikler kurdu.

Spears, 24 Haziran Çarşamba günü ABD'nin Los Angeles şehrindeki halka açık duruşmada ifade vermişti. Spears ifadesinde mali durumunu ve kişisel yaşamını kontrol eden tartışmalı vesayet altında "istismarcı" muameleye uğradığını öne sürmüştü. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanatçı, erkek arkadaşı Sam Ashgari'yle evlenmek ve çocuk yapmak istediğinde bile ekibinin kendisini doğum kontrol cihazı kullanmaya zorladığını iddia etmişti. Spears, kamuoyuna turnelere ara verdiğini duyurmasının ardından 5 ay boyunca lityum almaya zorlandığını da ileri sürmüştü.

Hayranlar şimdi bu ifadeyi Charlie Brooker'ın popüler dizisi Black Mirror'un en rahatsız edici bölümlerinden biriyle karşılaştırıyor. Bölümde Miley Cyrus, teyzesinin kontrol ettiği Ashley O. isimli pop yıldızını canlandırmıştı.

Bu bölümde, istemese de sahneye çıkması için baskı gören Ashley O.'nun etrafı gündelik faaliyetlerini sakıncalı bulan ve isyan ettiğinde zorla ilaç veren bir ekiple çevrili.  Ashley daha sonra komaya sokuluyor ve şarkıları beyin dalgalarından alınıyor.

The Independent'ın incelemesi bölümü şöyle açıklıyor:

Ashley pop kimliğinin dar kalıplarına karşı çıkmaya başladığında (Gerçek Cyrus'ın Disney'deki ilk gençlik günlerinden bu yana yaptığı şey) onun için işler çok kötüye gidiyor.

Kaderi kötüden daha da kötüye gidiyor ve bölüm veya ortak yapımcı Annabel Jones'un deyişiyle "film" gerçekten çok kasvetli hissettirmeye başlıyor.

Sanatçı Bree Newsome şu soruyu sordu:

Miley Cyrus'lı 'Black Mirror' bölümü Britney Spears'tan mı ilham almıştı?

Çünkü onun hakkında haberler gördüğüm zaman aklıma bu gelip duruyor.

 

 

 

 

Bir kişi şöyle tweet attı:

Britney Spears'ın hayatının Black Mirror'ın Ashley O. bölümüne ürkütücü şekilde benzediğini fark etmek üzücü ve korkutucu. Çok uzun süre hayatının kontrolüne sahip değildi. Hâlâ bizimle birlikte olduğu için şanslıyız. Umarım özgürlüğüne kavuşur.

Yaygın biçimde paylaşılan başka bir tweette şu ifadeler yer aldı:

Miley Cyrus'lı bu Black Mirror bölümü Britney Spears hakkındaydı.

Cyrus'ın kendisi de 2019'da Memphis'teki konser sırasında "Free Britney" (Britney'e Özgürlük) diye bağırarak Spears hayranlarının şarkıcının vasilikten çıkarılması için başlattığı #FreeBritney hareketini desteklemişti.

Cyrus bu yıl yayımlanan Framing Britney Spears belgeselinin ardından Super Bowl performansı sırasında "Britney'i seviyoruz" da demişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU