Prens Charles, mali desteğin kesilmesinden şikayet eden Harry ve Meghan'a "önemli meblağda" para vermiş

Hesaplar, Galler Prensi'nin 2020 yazına kadar çifti desteklemeyi sürdürdüğünü gösteriyor

Prens Harry'nin sözcüsü Prens Charles'ın verdiği "önemli meblağın" Sussex Dükü'nün kastettiği dönemde gerçekleşmediğini söyledi (Reuters)

Harry, ailesi için "mali desteğimi tam anlamıyla kestiler" iddiasında bulunsa da Galler Prensi, Sussex Dükü ve Düşesi'ne kraliyet ailesinin faal mensupluğundan ayrılmaları sonrası "önemli bir meblağda" parayla yardım etmiş.

Hesaplar, Charles'ın Harry ve Meghan'a 2020 yazına kadar mali destek vermeyi sürdürdüğünü gösteriyor. Clarence House'un üst düzey bir sözcüsü, Prens'in çifte cömert bir meblağda para tahsis ettiğini söylüyor.

Ne var ki Dük, Oprah Winfrey'e 2020'nin ilk çeyreğinden itibaren ailesinden mali destek almayı bıraktığını söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Charles'ın her iki oğluna (Sussex ve Cambridge Dükleri) ve ailelerine mali desteği Prens'e 4 milyon 500 bin sterline (yaklaşık 55 milyon TL) mal oldu.

Harry ve Meghan, geçen yıl martta monarşiden ayrılmalarına karşın Charles'ın Cornwall Dükalığı gelirinden para alanlar arasında listeleniyordu.

Sussex Dükü ve Düşesi'nin üst düzey kraliyet ailesi mensupluğunun son bulmasıyla beraber, söz konusu mali yıldaki finansman faturası (Charles'ın sermaye harcaması ve rezerv transferleri dahil diğer harcamalarla birlikte) neredeyse 1 milyon 200 bin sterlin (yaklaşık 15 milyon TL) azaldı.

Üst düzey bir Clarence House sözcüsü şunları söyledi:

Hepimizin hatırladığı üzere Ocak 2020'de, Dük ve Düşes kraliyet ailesinin faal mensupluğundan ayrılacaklarını açıkladığında, Dük mali açıdan bağımsız olmaya çalışacaklarını söylemişti.

Galler Prensi, bu geçişte onları desteklemek için önemli bir meblağ tahsis etti.

Bu fon geçen yılın yazında kesildi. Çift artık mali açıdan bağımsız.

Sözcü, Sussex Dükü'nün sözleriyle olan tutarsızlık sorulduğunda "Çarpıcı biçimde farklı olduklarını kabul edemem. Size sadece gerçekleri söyleyebilirim" dedi.

Sussex çifti sözcülerinden biriyse, zaman çizelgesinde herhangi bir farklılık olmadığında ısrar ederek, Harry'nin esasen Birleşik Krallık'taki (BK) mali bildirim döneminin ilk çeyreğine, yani Nisan-Temmuz dönemine atıfta bulunduğunu belirtti.

Harry ve Meghan'ın sözcüsü, "İki farklı zaman çizelgesini karıştırıyorsunuz, bir çelişki olduğunu öne sürmek doğru değil" dedi.

"Dük, Oprah röportajındaki yorumlarında, BK'de her yıl Nisan'da başlayan mali bildirim döneminin ilk çeyreğinden bahsediyordu.

Bu, Sandringham Anlaşması'nın başladığı 'geçiş yılıyla' aynı tarih ve Clarence House'un atıfta bulunduğu zaman çizelgesiyle uyumlu.

Harry, Oprah röportajında ailesinin kendisine mali desteği "2020'nin ilk çeyreğinde" kestiğini söylemişti.

Çiftin kraliyet ailesinin faal mensupluğundan ayrılmasını "aile için büyük üzüntü sebebi" olarak niteleyen Clarence House sözcüsü, "Mali bağımsızlıklarını kazanmada çok başarılı olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Harry ve Meghan, Netflix ve Spotify ile multimilyon sterlinlik anlaşmalar imzalarken Dük, Winfrey'e bu anlaşmalarla mali refahının karşılanmasını güvenceye aldığını söylemişti.

Harry, Diana'nın kendisine bıraktığı 7 milyon sterlini (yaklaşık 85 milyon TL) aldığını söylemiş ve "bu olmasaydı bunu yapmayı başaramazdık" demişti.

Megxit öncesi Dük ve Düşes'in ortak servetinin 18 milyon sterlin (yaklaşık 220 milyon TL) olduğu tahmin edilirken, bu meblağ dikkat çeken anlaşmalarla önemli ölçüde artmış olacak.

Press Association'dan da yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU