Jeff Bezos'tan boşanan MacKenzie Scott, hayır kurumlarına 2,7 milyar dolar daha bağışladı

Jeff Bezos'un eski eşi bağışları duyururken "Orantısız servet az sayıda elde toplanmasaydı daha iyi olurdu" ifadelerini kullandı

Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, hayır kurumlarına 2,7 milyar dolar daha bağışladı (AP)

MacKenzie Scott, hayır kurumlarına 2,7 milyar dolar (yaklaşık 25 milyar TL) daha bağışladı ve bunu yaparken küresel servet uçurumundaki adaletsizliği eleştirdi.

Jeff Bezos'un eski eşi bir Medium paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz değişmesi gereken sistemlerin sağladığı bir serveti dağıtmaya çalışıyoruz.

Bu çabamızda orantısız servetin az sayıda elde toplanmamasının daha iyi olacağına ve çözümlerin en iyi şekilde başkaları tarafından tasarlanıp uygulanacağına dair mahcubiyet veren bir inanç taşıyoruz.

Yaklaşık 300 kuruluş arasında dağıtılan yeni bağışlar, Scott'ın şimdiye kadar yaptığı toplam bağış miktarını yaklaşık 8,5 milyar dolara (yaklaşık 75 milyar TL) çıkardı. Hayırsever, yaptığı açıklamada 2021'in ilk aylarını takımıyla birlikte en büyük etkiyi yaratabileceğini düşündükleri “eşitlik odaklı kar amacı gütmeyen ekipleri” arayarak geçirdiğini söyledi.

Scott “Sonuç, tarihsel olarak yetersiz finanse edilen ve göz ardı edilen kategori ve topluluklardaki 286 yüksek etkili kuruluşa 2.739.000.000 dolar değerinde bağış oldu” ifadelerini kullandı.

2019'da eski eşi ve Amazon'un multi-milyarder kurucusu Jeff Bezos'tan boşanmasından beri Scott, dünyanın en faal hayırseverlerinden biri haline geldi. Boşanma kendisine 35,6 milyar dolarlık (yaklaşık 305 milyar TL) Amazon hissesi ve neredeyse 60 milyar dolarlık (yaklaşık 515 milyar TL) kişisel net servet bırakarak onu dünyanın en zengin kişilerinden biri yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Scott, bu servetin çoğunu çoktan bağışladı. Boşanmadan kısa bir süre sonra servetinin çoğunu bağışlayacağına dair Bağış Taahhüdü'nü imzaladı ve 2020 yılı boyunca hayır kurumlarına yaklaşık 5,85 milyar dolar (yaklaşık 50 milyar TL) bağışladı.

Salı günü duyurduğu bağışlar aralarında kolej ve üniversitelerin, ayrımcılık karşıtı grupların, sanat ve kültür kurumlarının ve yoksullukla mücadele hayır kurumlarının da bulunduğu çok sayıda kuruluşa gitti.

Medium gönderisinde bu gruplardan hiçbirine parasını nasıl harcayacağını söylemediğini açıkça belirtti.

Scott şunları söyledi: 

Zorluklara karşı ön saflarda yer almanın deneyimine sahip ekiplerin parayı nasıl en iyi şekilde kullanacaklarını bildiğine inandığımız için onları istedikleri şekilde harcamaya teşvik ettik.

Birçoğu bu güvenin bağışın etkisini önemli ölçüde artırdığını belirtti... Bu adım alıcılara değerli olduklarını hissettirip en iyi çözümlerini ortaya çıkarmalarını sağlayarak onları güçlendirdi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU