EURO 2020'de bir şok daha: Seyirci tribünlerden düştü

Taraftarın sağlık durumu ciddiyetini koruyor

Müsabaka, EURO 2020 D Grubu ilk maçıydı (AP)

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) 13 Haziran'da İngiltere ve Hırvatistan arasında oynanan maçta bir seyirci tribünlerden düşerek ağır yaralandı. UEFA, olayla ilgili soruşturma başlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wembley Stadyumu'ndaki görgü tanıkları, adı açıklanmayan seyircinin karşılaşmanın başlamasının hemen ardından düştüğünü kaydetti.

Evening Standard'a konuşan bir İngiltere taraftarı, o anları şöyle anlattı:

Adamın bacaklarının bariyeri aştığını gördük. Bunun ardından düştü ve yere çarptı. Hareket etmedi. Görevlilerin ona ulaşması biraz uzun sürdü. Olayı gören yakınımızdaki bir adam ağladı.

Bir başka taraftarsa "Ben görmedim ama devre arasında görenlerle konuştum. Çok etkilenmişlerdi. Adam balkondan koltuklara ve betona düşmüş" diye konuştu.

Wembley Stadyumu sözcüsü, yaşananları doğruladı ve şu ifadeyi kullandı:

İzleyiciye olay yerinde müdahale yapıldı. Adam bunun ardından hastaneye kaldırıldı. Durumu ciddi. Konunun tam olarak soruşturulması için UEFA'yla çalışmaya ve durumu takip etmeye devam edeceğiz.

Türkiye saatiyle 16.00'da başlayan maç, İngiltere'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona ermişti. Wembley Stadyumu, Kovid-19 önlemleri sebebiyle yüzde 25 kapasitede hizmet vermişti.

Danimarkalı Eriksen'in kalbi durmuştu

12 Haziran'da oynanan Danimarka-Finlandiya maçında Christian Eriksen fenalaşmıştı. Kendisini yere bırakan 29 yaşındaki Danimarkalı futbolcuya ilk müdahale saha içerisinde yapılmış, bunun ardından Eriksen hastaneye kaldırılmıştı. Yıldız futbolcunun sahada kalbinin durduğu açıklanmıştı.

Son olarak menajeri Martin Schoots, Eriksen'in sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu.

 

Independent Türkçe, Evening Standard, Sky News, Euronews Türkçe

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU