Hem Müslüman hem kadın hem de punk olmak: Yönetmen ve oyuncular yeni diziyi anlattı

Channel 4 ve Peacock'ta yayımlanan dizi 20 Mayıs'ta yayın hayatına başladı

"We Are Lady Parts" ekibi komedi dizisinin yeni bir soluk getirdiğini düşünüyor (Channel 4)

Müslüman kadınların oluşturduğu punk grubunu anlatan "We Are Lady Parts" dizisinin oyuncuları ve yönetmeni yapımın yeni bir soluk getireceğini düşünüyor. 

Britanya televizyonu Channel 4'da bu ay yayımlanmaya başlayan "We Are Lady Parts" farklı bir komedi hikayesiyle izleyicilerin karşısına çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

NME'nin sorularını yanıtlayan ekipten Faith Omole, "Birbirimize destek oluyoruz. Tıpkı bir şarkı gibi. Bir arada olduğumuzda enstrümanların sesi kulağa daha güzel geliyor" ifadelerini kullandı. Omole, Lady Parts gubunun basçısı Bisma karakterini canlandırıyor.

Nida Manzoor'un imzasını taşıyan dizide Bisma'nın yanı sıra solist Saira (Sarah Kameela Impey), baterist Ayesha (Juliette Motamed), menajer Momtaz (Lucie Shorthouse) ve gitarist Amina (Anjana Vasan) yer alıyor. 

Diziyi yazma gerekçesinin Birleşik Krallık'taki çeşitliliğin yeteri kadar televizyonda temsil edilmemesi olduğunu belirten Manzoon şu ifadeleri kullanıyor:

Beni yansıtacak bir şeyler yazmak istedim, tanıdığım ve sevdiğim kadınları…

Dizinin senaristi ve yönetmeni Manzoor çocukluğundan gelen müzik sevgisinin de "We Are Lady Parts"ın ortaya çıkmasında etkili olduğunu belirtiyor.

Manzoor ayrıca Paul Simon, Green Day, System of A Down gibi farklı tarzlardan birçok isimden etkilendiğini ve bu farklılıkların dizide yer alacağını söylüyor. 

En sevdiği filmlerin This Is Spinal Tap ve Şöhrete Bir Adım (Almost Famous) olduğunu belirten yönetmen grup içindeki ilişki ve dinamiklerle epey ilgili olduğunu belirtiyor. 

 

1.jpg
(Peacock)

 

Oyuncular dizide canlandırdıkları karakterler nedeniyle punk ruhunu özümsemek için birçok kaynak taramış. Dizi ekibi yapımın, televizyonda pek görünür olmayan kadınların hayatlarına ışık tutacağını söylüyor.

Ayesha'yı canlandıran Motamed, "Bu daha önce anlatılmamış bir hikaye, umarım çok farklı öykülere ön ayak olabilir" ifadelerini kullanıyor. 

 

 

Öte yandan dizi için hazırlanan şarkılardın yer aldığı albüme Spotify, Apple Music, Amazon Music ve Deezer gibi platformlardan ulaşılabilir. 

 

Independent Türkçe, NME, Variety

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU