Tom Hanks'ten Ellen Degeneres'a az kalsın Friends kadrosuna dahil olacak ünlüler

En popüler sitcomların başında gelen Friends çok daha farklı görünebilirdi

Friends 1994 ve 2004 yılları arasında yayımlanmıştı (NBC)

Televizyon tarihinin en sevilen dizilerinden biri olan Friends yayımlandığı 10 sezon boyunca izleyicilerin beğenisi toplamış, oyuncu kadrosu muazzam bir üne kavuşmuş ve dizi fenomen halini almıştı.

Bustle'ın haberine göre Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc, Matthew Perry ve Lisa Kudrow'un ana oyuncu kadrosunu oluşturduğu dizinin çok daha farklı yıldızları olabilirdi. 

Oyuncu Jane Krakowski 2015'te yaptığı açıklamada Aniston'ın canlandırdığı Rachel Green karakteri için seçmelere katıldığını açıklamıştı. Krakowski, "O rolü almayı isterdim" demişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Tom Hanks'in de diziye neredeyse dahil olacak oyuncular arasında olduğu biliniyor. Hanks için her ne kadar büyük bir rol düşünülmese de Hollywood yıldızı, Ross ve Rachel'ın kızı Emma'ya dadılık yapacak Sandy rolüyle dizide yer alabilirdi. Rolü nihayetinde Freddie Prinze Jr. almıştı. 

Eric McCormack de Ross karakteri için seçmelere katılmıştı ancak rolü Schwimmer'a kaybetmişti. 

Dizinin hazırlık aşamasına dair en şaşırtıcı unsurlardan biriyse Phoebe Buffay karakteri için birçok ünlünün düşünülmüş olması ve bunlardan en ilginci ABD'li komedyen Ellen DeGeneres. DeGeneres, Kudrow'un başarılı biçimde oynadığı rol için yapımcıların ilk tercihiydi. 

Bir başka Phoebe adayıysa Jane Lynch'ti. Eğer Kudrow rolü kabul etmeseydi karakteri muhtemelen Lynch üstlenecekti. Kalabalık aday listesinde Kathy Griffin de yer alıyordu. 

İzleyicilerin Marvel Sinematik Evreni'nden tanıdığı Jon Favreau, Monica'nın sevgililerinden birini canlandırmıştı. Ancak Marvel'da Harold Hogan karakteriyle bilinen Favreau'ya esasen Chandler karakteri önerilmişti. Karakteri nihayetinde Matthew Perry üstlenmişti. 

Scientology tarikatına yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Leah Remini de Monica rolü için seçmelere katılmıştı ancak rolü Cox almayı başarmıştı. 

Bununla birlikte Hank Azaria, Joey karakteri için seçmeye girmiş ancak başarısız olmuştu. Tiffani Thiessen, Tea Leoni, Elizabeth Berkley, Lisa Whelchel, Vince Vaughn gibi isimler de dizinin seçmelerinde şansını denemişti. 

 

 

Sevilen dizinin oyuncuları 27 Mayıs'ta HBO Max'te yayımlanacak Friends: The Reunion özel bölümünde yeniden bir araya gelecek. 

 

Independent Türkçe, Bustle

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU