Meghan Markle her eleştiriyle daha da güçleniyor

Meghan Markle'ın son projesi "The Bench" isimli çocuk kitabının duyurusu, Kraliyet ailesinden ayrıldıktan sonra maddi açıdan bağımsız olma yönündeki kararlılığının teyidi

Yazar, 40 sayfalık resimli öykünün "her kesimden babalar ve oğullar arasındaki ilişkinin sıcaklığını, neşesini ve rahatlığını" yakalayacağını söylüyor (The Independent)

Kükreyen bir başarı halini alarak sizden nefret edenlere gününü göstermek gibisi yok. Meghan Markle'ın acımasız yorumlar için kolay hedef olmak istemiyorsa sessizce anonimliğin unutulmuşluğuna çekilmesi gerektiğini düşünen troller, Markle'ın sınır tanımayan, kendinden emin Oprah röportajıyla öfkelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meghan ve Harry, Kraliyet ailesini terk edeceklerini ve mali bağımsızlık arayacaklarını açıkladığında kahkaha atanlar, Sussex Düşesi'nin son birkaç duyurusunun beklenmedik yumruğunu da hissedecek: Bir podcast, bir Netflix anlaşması ve şimdi de bir çocuk kitabı. İntikamın en lezzetlisi multi-milyon dolarlık anlaşmalarda servis edilendir.

Meghan'ın son projesi olan "The Bench" (Bank) isimli çocuk kitabı, oğulları Archie'nin doğumundan kısa bir süre sonra Harry için yazdığı bir şiire dayanıyor. Yazarın "hayatın her kesiminden babalar ve oğullar arasındaki ilişkinin sıcaklığını, neşesini ve rahatlığını" yakalayacağını söylediği 40 sayfalık resimli öykü haziranda Random House Çocuk Kitapları'nca yayımlanacak.

Basıma göz atıldığında, oğlunu kaldıran kızıl saçlı bir asker ve onları izleyen anneyle, bir bankta yatan siyahi baba ve oğul göze çarpıyor. Meghan, kitabın baba-oğul ilişkisini "kapsayıcı bir pencereden" göstermesini istediğini söyledi. Doğal olarak kitap, tüm olumlu mesajlarının yanı sıra, birkaç yıldır geçimini Meghan'a sataşarak sağlayan tabloid gazetecilerinden oluşan engerek yuvasına atılmış bir el bombası gibi karşılandı.

Birçokları kitaba, Meghan'ın kendi babası Thomas Markle'la olan çalkantılı ilişkisi ve Harry'nin Oprah röportajında babası Prens Charles'la olan ilişkisinin gergin doğasına ilişkin yaptığı yorumlar nedeniyle eleştiriler yöneltti. Eleştirilerde, kendi babalarına karşı bu denli zalimken ebeveyn sevgisine dair ne biliyor olabilirler ki denildi.

Thomas Markle'ın paparazzi çekimleri kurgulaması ve özel mektupları gazetelere satması gibi unsurlar içeren Meghan'ın babasıyla çalkantılı ilişkisi sonu gelmez biçimde tabloidlerde sansasyon olurken, Meghan Markle'ın baba-çocuk ilişkisini ideal bir imajla yeniden yazmak istemesi şaşırtıcı bir şey mi? Ayrıca, Prens Charles kendi oğlunun telefon aramalarına cevap vermezken, sevgi dolu kurgusal bir baba şu an Harry'ye çekici geliyor olabilir.
 


Yıllardır kalem oynattığı düşünülürse, "yazarlığın" Meghan'ın kariyer hedefleri listesinde yer alması da hiç şaşırtıcı değil. Eski Suits dizisi oyuncusu, Harry'yle tanışmadan önce bile kendi yaşam tarzı blog'u The Tig'e sahipti, ayrıca 2018'de Grenfell Kulesi yangını sonrası bağış toplayan bir hayır kurumunun yemek kitabının önsözünü de yazmıştı.

Bu son girişim için herkes silahlanmadan evvel, Meghan'ın vefat eden Prens Philip, Prens Charles ve çok sayıda çocuk kitabı kaleme alan York Düşesi'nin dahil olduğu Kraliyet mensupları kadrosuna dahil olduğunu hatırlamalı. Kitapları duyurulduğunda hepsi bu denli nefrete maruz kalmış mıydı?

Belki de muhalifler, mahremiyetin gerçek anlamı üzerine düşünmeliler: Nasıl yansıtıldığınız ve insanlara ne kadar bilgi vereceğiniz üzerinde kontrol sahibi olmak. Bu, hiçliğin içinde silinip gitmek anlamına gelmiyor.

Nihayetinde, kitabın iyi olup olmaması bu aşamada gerçekten önemli değil. Ancak trollerin kitaba gösterdiği ilgi sayesinde, iyi olmasa bile, kitap açık biçimde en çok satanlar arasına girecek. Bir nebze kendi kalesine gol atmak gibi.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU